Германското правителство остро осъжда убийството на българската журналистка Виктория Маринова

...
Германското правителство остро осъжда убийството на българската журналистка Виктория Маринова
Коментари Харесай

И германското правителство призова България за бързо разследване на убийството на Виктория Маринова

Германското държавно управление остро осъжда убийството на българската журналистка Виктория Маринова и го назовава " брутално и извънредно ", съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Говорител на немското външно министерство сподели, че е неотложно " да има бързо следствие и ужасното събитие да бъде разкрито, колкото се може по-бързо ".

Берлин се афишира за независимост на печата и приканва органите на реда в България към пълномащабно следствие, съобщи през днешния ден пред публицисти представителят на Министерство на външните работи на Федерална Република Германия Кристофер Бергер.

Членът на немския парламент от партията на Зелените Свен Гиголд сподели, че цяла Европа би трябвало да е разтревожена от убийството. " Първо Малта, след това Словакия, в този момент България. Неприемливо е в Европа още веднъж да убиват публицисти ", сподели той, имайки поради убийствата на проверяващите публицисти Дафне Керуана Гилиция и Ян Куциак. Депутатът прикани Европейския парламент бързо да изпрати делегация в България, която да помогне за следствието на убийството на журналистката.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР