Германският канцлер Олаф Шолц днес разкритикува протестиращите срещу климатичните промени,

...
Германският канцлер Олаф Шолц днес разкритикува протестиращите срещу климатичните промени,
Коментари Харесай

Шолц разкритикува климатичните протести след катастрофа в Берлин

Германският канцлер Олаф Шолц през днешния ден разкритикува протестиращите против климатичните промени, откакто пожарната заяви, че митинг на берлинска автомагистрала им е попречил да стигнат до мястото на тежка злополука, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Колоездачка с животозастрашаващи пострадвания е била откарана в болница, откакто била прегазена от камион в централен столичен квартал, се споделя в изказване на полицията. Говорител на пожарната сподели, че пожарна кола със особено съоръжение за оказване на помощ при сходни произшествия, попаднала в запушване, провокирано от митинг.

Берлинският новинарски уебсайт " ер бе бе " заяви, че задръстването може да е било породено от " Ласт дженерейшън ", група от климатични деятели, които през последните месеци получиха популярност с акции, при които се залепват с лепило за пътната настилка, а неотдавна – и за картини в музеи.

В изказване на своя уебсайт протестната група сподели, че не може да удостовери, че неин митинг не е предизвикал забавянето на пожарната кола. Говорител на полицията сподели, че служители на реда ревизират за кой митинг става въпрос и дали е належащо да бъдат подхванати правни дейности.

На въпрос за случая, заложен му на конференция, Шолц отговори, че не е бил осведомен за съответния случай, само че е значимо незабавните служби да могат да стигат до хората, които са в заплаха. " Така че моята единствена молба е при всички решения, които се вземат за политически митинги и изложение на мнението, да се взема поради това и да не се заплашват другите ", съобщи той. " Очевидно е, че подвизите с лепило не бяха доста необятно посрещнати с овации, в това число от мен ", добави Шолц. " Смятам, че има други способи човек да изрази своето мнение ", заключи немският канцлер.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР