Германският канцлер Ангела Меркел смята, че шефът на Федералната служба

...
Германският канцлер Ангела Меркел смята, че шефът на Федералната служба
Коментари Харесай

Меркел подкрепила искането шефът на контраразузнаването да бъде отстранен

Германският канцлер Ангела Меркел счита, че шефът на Федералната работа за отбрана на конституцията (контраразузнаването) Ханс-Георг Маасен би трябвало да напусне поста си. Това заяви немският вестник " Велт ", като се базира на източници в ръководещата в Германия коалиция на блока ХДС/ХСС и Германската социалдемократическа партия.

Според изданието Меркел е застанала на страната на социалдемократите, които желаят оставката на Маасен. Това значи, че ориста му е решена още преди плануваната за на следващия ден среща на водачите на партиите от ръководещата коалиция, на която трябваше да бъде обсъждана точно обстановката към ръководителя на контраразузнаването.

Според канцлера шефът на специфичната работа не може да остане на поста, тъй като " се е намесил в политическото всекидневие ". През почивните дни Меркел е дала сигнал пред представители на обединението, че има предпочитание да смени Маасен, написа още " Велт ", представен от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

 Шефът на немското контраразузнаване опроверга Меркел за изстъпленията в Кемниц Виж още Шефът на немското контраразузнаване опроверга Меркел за изстъпленията в Кемниц
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР