Германските власти готвят ново затягане на ограничителните мерки, за да

...
Германските власти готвят ново затягане на ограничителните мерки, за да
Коментари Харесай

Германия затяга още мерките

Германските управляващи готвят ново стягане на ограничаващите ограничения, с цел да противодействат на третата вълна на ковид, с риск да удължат още застоя в стопанската система и да подхранят недоволството в страната, съобщи Франс прес.

Канцлерът Ангела Меркел и ръководителите на немските провинции имат на следващия ден нова среща за актуализиране на тактиката за битка с пандемията. Според проекта, направен преди седмици, тя трябваше да бъде отдадена на ново намаляване на частичния локдаун, само че дневният ред се промени напълно заради разпространяването на английския вид на вируса.

В предварителен документ за срещата, формиран от няколко провинции и стигнал до Агенция Франс Прес, се желае всички рестрикции в страната, които трябваше да са в действие до края на март, да продължат да работят и през април. Конкретната дата се чака да бъде избрана на следващия ден.

В документа се приказва за " експоненциална динамичност " на инфекциите.

Меркел към този момент се произнесе в тази посока още в петък. " За страдание ще би трябвало да използваме спешната спирачка ", предизвести тя.

Днес символичният предел от 100 инфектирани на 100 000 души беше надхвърлен (103,9), което изисква задействане на тази " спешна спирачка ", т.е. налагане на нови ограничавания на локално ниво или анулиране на оповестеното наскоро намаляване на някои ограничения.

За три седмици обстановката в Германия се промени радикално.

Страната, която бе хвалена като " положителния възпитаник " на Европа в ръководството на пандемията, в този момент е застрашена от трета вълна. Планираното за 4 април (Великден) отваряне на заведенията навън или на културните и спортни обекти в този момент наподобява много далечна вероятност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР