Германската екологична организация Deutsche Umwelthilfe (DUH) възнамерява да обжалва решението

...
Германската екологична организация Deutsche Umwelthilfe (DUH) възнамерява да обжалва решението
Коментари Харесай

Северен поток 2 отново е изправен пред спънка - заради съдебна жалба

Германската екологична организация Deutsche Umwelthilfe (DUH) има намерение да апелира решението на Федералната работа за мореплаване и хидрография (BSH) за неотложно осъществяване на разрешението за полагане на тръби за " Северен поток 2 " във водите на Германия, се споделя в изказване на DUH, представено от БГНЕС.
" Вместо да се изчака производството по делото, заведено от природозащитници от DUH през април, което в действителност има суспензивен резултат, тук се вършат нещата - обратно на здравия разсъдък във връзка с политиката в региона на климата, защото както и в несъгласие с духа и текста на решението на Федералния парламентарен съд за запазване на околната среда ", сподели ръководителят на организацията Саша Мюлер-Кренър. " Ще подадем молба до Административния съд в Хамбург за възобновяване на суспензионния резултат на нашето искане. Използваме всички правни средства, с цел да спрем по-нататъшното създаване на този стар мегапроект ", аргументира се той.
 Съединени американски щати се пробват да управляват Германия посредством Северен поток-2 Съединени американски щати се пробват да управляват Германия посредством Северен поток-2
Чрез напън върху Северен поток-2 американците се пробват да вземат решение външнополитически проблеми, сподели Константин Блохин, водещ изследов...
По-рано немският регулатор разпореди незабавното използване на позволение от 14 януари за пробутване на газопровода на 2-километров сектор в изключителната икономическа зона на Германия благодарение на кораби със система за котвено позициониране като " Фортуна ". Според BSH е позволено да се поставят тръби единствено на дъното, а монтажните работи могат да стартират по-късно, в края на май, оповестява ТАСС.
На 13 април Deutsche Umwelthilfe изиска съда в Хамбург да анулира решението за издаване на позволение за продължение на строителството на " Северен поток 2 " в немски териториални води. По-късно друга природозащитна организация, NABU, подаде сходен иск.
Проектът " Северен поток 2 " включва построяването на две линии на газопровод с общ потенциал 55 милиарда кубически метра на година от крайбрежието на Русия през Балтийско море до Германия. Работата беше спряна през декември 2019 година, откакто швейцарската компания Allseas изостави полагането на тръби заради вероятни наказания от Съединени американски щати. От декември 2020 година строителството на газопровода е обновено след едногодишна пауза, главно с съветски старания. " Северен поток 2 " досега е построен на 95%.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР