Германия скоро ще вземе решение дали да одобри доставката на

...
Германия скоро ще вземе решение дали да одобри доставката на
Коментари Харесай

Германия решава за първа доставка на тежки оръжия за Киев

Германия скоро ще вземе решение дали да утвърди доставката на 100 остарели машини за пехотата „ Мардер “ на Украйна, съобщи през днешния ден представител на държавното управление, заяви Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция. Ако това стане, то ще съставлява първата доставка на тежки оръжия за Украйна непосредствено от Германия.

Германската отбранителна компания „ Райнметал “ е поискала утвърждение на износа на машините за Украйна, заяви през днешния ден пред Ройтерс източник от защитата, като задачата е те да бъдат възобновени през идващите месеца, преди да бъдат изпратени.

„ Райнметал “ също по този начин е поискала утвърждение за експорт на 88 остарели танкове „ Леопард 1A5 “ за Украйна, заяви немският вестник „ Велт “, цитирайки документи.

Ходът на „ Райнметал “ ще принуди канцлера Олаф Шолц да заеме ясна позиция по въпроса дали тежките оръжия могат да бъдат изпращани непосредствено от Германия за Украйна, защото покупко-продажбите изискват утвърждение от Съвета за национална сигурност, който се ръководи от Шолц.

Говорител на „ Райнметал “ отхвърли да разяснява въпроса пред Ройтерс, показва организацията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР