Германия и Русия на практика възобновиха строителните работи по спорния

...
Германия и Русия на практика възобновиха строителните работи по спорния
Коментари Харесай

Германия и Русия не послушаха САЩ и възобновиха Северен поток-2

Германия и Русия на процедура възобновиха строителните работи по противоречивия газопровод  " Северен поток-2 ".Той трябва да докара съветски газ до Германия, без значение от острите рецензии на Съединени американски щати, предава Франс прес, представена от Агенция Фокус. 

" Корабът за тръбополагане  " Фортуна "  ще изгради 2,6 километров сектор от тръбопровода в изключителната икономическа зона на Германия на дълбочина на водата по-малка от 30 метра ", се споделя в изказване на компанията реализатор.

" Северен поток-2 "  е водопровод под Балтийско море на стойност 10 милиарда евро и ще удвои доставките на съветски природен газ до Германия, най-голямата стопанска система в Европа. Той от дълго време е в полезрението на Съединени американски щати, и по-специално администрацията на Тръмп, която гневно подлага на критика европейските страни за тяхната енергийна взаимозависимост от Русия, прибавя френската организация. 

" СЕГА " ПРИПОМНЯ

Само преди няколко дни Съединени американски щати притиснаха Европейски Съюз и Германия с искане за налагане на мораториум върху строителството на газопровода " Северен поток-2 ". Това се случи посредством публично изказване на американското посолство в Берлин, направено от изпълняващия отговорностите на дипломат в немската столица Робин Куинвил и оповестено във вестник " ". Според Кунвил, сходно решение ще е сигнал, че ЕС повече няма да се помирява и не толерира  " непрекъснатото злонамерено държание на Русия ".  " Този газопровод е освен стопански план, само че и политически инструмент на Кремъл за премахване на Украйна и делене на Европа “, обяви посланикът. Същият ден бе обявено, че има напредване и на двата кораба, които би трябвало да приключат работата - " Фортуна " и " Академик Черски ". Това се случи след като Германия даде позволение за действия до края на декември. " Фортуна " е с позволение да работи от 5 до 31 декември в южната част на Балтийско море. Първоначално бе обявено, че той е тръгнал от пристанище Висмар, само че по-късно РИА Новости обяви, че неговото придвижване е в противоположна посока. Сега явно корабът е почнал работа.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР