ГЕРБ-СДС предлагат бившият финансов министър Кирил Ананиев да смени Любомир

...
ГЕРБ-СДС предлагат бившият финансов министър Кирил Ананиев да смени Любомир
Коментари Харесай

ГЕРБ иска Ананиев да смени Каримански като шеф на бюджетната комисия |

ГЕРБ-СДС оферират някогашният финансов министър Кирил Ананиев да смени Любомир Каримански (ИТН) като ръководител на парламентарната комисия по бюджет и финанси. 

Проекторешението за смяна в управлението на комисията е импортирано през вчерашния ден и е подписано от всички депутати от ПГ на ГЕРБ-СДС.

Днес Десислава Атанасова от ГЕРБ съобщи пред OFFNews, че повода за настояването е изказванията на Политическа партия за подозрения в моралните качества на Каримански.

Тази теза беше изказана във връзка кандидатурата му за гуверньор на Българска народна банка и най-много откакто излязоха разкрития за Каримански в “ ", и BIRD.

Щом от Политическа партия настояват, че Каримански не прескача " моралната преграда " за Българска народна банка, то той не би трябвало да оглавява най-важната парламентарна комисия - аргументират се от ГЕРБ.

Венко Сабрутев от Политическа партия, който беше против кандидатурата на Каримански, дефинира това предложение като " неуместно " и съобщи, че макар разногласията към Българска народна банка, Политическа партия няма да поддържа проекторешението на ГЕРБ.

Самият Каримански сподели пред OFFNews, че не се изненадва от това искане. " Ако се одобри, най-малко ще ме освободят от една от отговорностите ми " - разяснява още той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР