ГЕРБ е на тази позиция, откакто възникна конфликтът в Украйна.

...
ГЕРБ е на тази позиция, откакто възникна конфликтът в Украйна.
Коментари Харесай

Георг Георгиев: Възпирането на агресора Русия е най-сигурният начин да се прекрати войната в Украйна

ГЕРБ е на тази позиция, откогато породи спорът в Украйна. Русия атакува безпощадно една страна, която с нищо не е провокирала експанзията. Недопустимо е, когато една страна – Украйна, безусловно би трябвало да се потвърждава правото си на битие, ние да не бъдем съпричастни и да не създадем своя цивилизационен избор. Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ депутатът от ГЕРБ Георг Георгиев по признатото през днешния ден в Народното събрание решение България да изпрати оръжие на Украйна.

Възпирането на агресиращата страна е най-сигурният метод да се приключи спорът. В противоположен случай ти просто ще бъдеш премазан, както желаят да стане съперниците на изпращането на оръжие. Те споделят – дайте да оставим Русия да прегази Украйна, съобщи Георгиев.

Проектът на решение е прекомерно явен и задава периоди. Разбира се, би трябвало да бъде изработен разбор какво е допустимо да се даде и да се пита Украйна какво ѝ належащо. Но не можем в продължение на толкоз време да стоим безучастно. Това ни праща в лагера на страни като Северна Корея и Сирия, които само застанаха на страната на Русия в Организация на обединените нации, акцентира депутатът от ГЕРБ.

По думите му машинното гласоподаване е повода за рекордно ниската изборна интензивност на последните избори, по тази причина от ГЕРБ желаят връщане на хартиената бюлетина.

Легитимността на две Народни събрания е жертва на машините. Милиони хора не отидоха на урните по разнообразни аргументи – дали заради боязън да не се изложат пред урните, или заради това, че считат, че машинният избор не дава действителен резултат. Аз и милиони хора се съмняваме в сигурността на машинния избор. Не беше обезпечен достъп до сърцето на машината, до нейния код, разяснява Георг Георгиев.

ГЕРБ не стои на позиция машините да бъдат напълно отстранени. Ние споделяме просто, че би трябвало да има право на избор дали да се гласоподава с машина или с хартиена бюлетина, сподели още Георгиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР