Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг потвърди подкрепата на военния

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг потвърди подкрепата на военния
Коментари Харесай

Столтенберг обеща подкрепата на НАТО за Афганистан да продължи

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг удостовери поддръжката на военния алианс за Афганистан в диалог с президента Ашраф Гани, до момента в който талибаните затвърждават териториалните си придобивки, реализирани по време на изтеглянето на интернационалните войски от раздраната от войната страна, оповестява Агенция Франс Прес.

" НАТО ще продължи да поддържа Афганистан, в това число с финансиране, гражданско наличие и образование отвън страната ", изясни Столтенберг.

Той повтори апелите си за " преговорно съглашение " с талибаните в Афганистан, признавайки, че страната е изправена пред " надълбоко предизвикателна " обстановка, до момента в който задграничните войски напущат.
 Байдън отпусна нови $100 млн. за Афганистан
Байдън отпусна нови $100 млн. за Афганистан

Средствата ще се употребяват за бежанците

Повечето от 10-хилядната войска на НАТО към този момент се изтегли от страната след решение на президента Джо Байдън да прибере войските на Съединени американски щати.

Организация на обединените нации предизвести в понеделник за доста цивилни жертви от повече от десетилетие, в случай че офанзивите на талибаните в цялата страна не бъдат спрени.

Съществуват съществени опасения, че напредъкът на талибаните може да докара до провал на страната и да разкрие дребните облаги след 20 години скъпо наличие на Съединени американски щати в страната.

Байдън организира сходен диалог като Столтенберг с Гани на 23 юли, наблягайки, че и Съединени американски щати ще продължат да поддържат Афганистан , в това число за развиване и филантропична помощ.

Байдън също удостовери уговорката на Съединени американски щати да продължи да поддържа афганистанските сили за сигурност , с цел да се защитят.
 Рекорден брой цивилни жертви в Афганистан през май и юни
Рекорден брой цивилни жертви в Афганистан през май и юни

Тежка обстановка за цивилните в Афганистан
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР