Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг поднесе извинения на турското

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг поднесе извинения на турското
Коментари Харесай

Столтенберг се извини на Анкара заради снимките на врагове

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг сервира извинения на турското управление поради обидния случай по време на командно-щабните учения на алианса в норвежкия град Ставангер, заяви норвежката телеграфна организация, представена от БГНЕС.
„ Бях известен за обидата, нанесена по време на неотдавнашно мероприятие в обединявания център за бойни дейности на НАТО в Ставангер. Поднасям извинения за обидата. Инцидентът е бил резултат от дейностите на едно лице и не отразява методите на НАТО”, съобщи Столтенберг.
По-рано през днешния ден турският президент Реджеп Ердоган заяви, че изтегля 40 военни от ученията на пакта, тъй като неговата лична фотография и тази на Кемал Ататюрк се оказали подредени на табло измежду тези на „ врагове”.
Припомняме, че от 8 до 17 ноември в Норвегия се организират командно-щабни учения Trident javelin 2017, („ Тризъбец 2017”), в които не вземат участие сухопътни сили, само че се задействат осведомителни системи за ръководство на командните центрове на НАТО във Англия, Холандия и Турция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР