Военните учения на Китай около Тайван са предназначени да тестват

...
Военните учения на Китай около Тайван са предназначени да тестват
Коментари Харесай

Военните учения на Китай около Тайван са предназначени да тестват способността му да „превземе властта“

Военните учения на Китай към Тайван са предопределени да тестват способността му да „ превземе властта “ над острова, сподели Народната освободителна войска в петък, когато нейните сили започнаха втория ден от широкомащабни учения, обкръжаващи своя либерален комшия.

Ученията са най-мащабните от повече от година и идват единствено няколко дни откакто Тайван се закле в избора на новия си президент Лай Чинг-те, който е намерено мразен от Пекин поради отбраната на суверенитета и отличителната еднаквост на острова. Пекин жигосах Лай като " рисков сепаратист " и жигосах речта му при встъпването в служба в понеделник, по време на която той прикани Китай да спре заплашването си против Тайван, което стана доста по-изразено при китайския водач Си Дзинпин.

PLA, която превъзхожда по оръжие армията на Тайпе, стартира ученията в четвъртък сутринта, изпращайки военни кораби и изтребители към Тайван и отдалечените му острови в това, което назова „ мощно наказване за сепаратистките дейности на силите за самостоятелност на Тайван “. В петък командването на Източния спектакъл на PLA сподели, че продължава ученията от двете страни на веригата на Тайванските острови, с цел да „ тества способността за взаимно завладяване на властта, започване на взаимни офанзиви и окупиране на основни зони “.

Управляващата комунистическа партия на Китай гледа на Тайван като на своя територия, макар че в никакъв случай не го е направлявала, и се зарече да превземе острова със мощ, в случай че е належащо. По-голямата част от тайванците нямат предпочитание да живеят под китайско ръководство. Но Си, най-авторитарният водач на Китай от едно потомство, даде да се разбере, че „ неизбежното обединяване “ на острова с континента не може да се отсрочва за неопределен срок.

Двудневните учения, включващи взаимни интервенции на китайската войска, флота, военновъздушните сили и ракетните сили, се организират в Тайванския пролив – стеснен воден басейн, разделящ острова от континентален Китай – както и на север, юг и изток от Тайван, съгласно PLA. За първи път в ученията взе участие и бреговата защита на Китай, настояща в региони към отдалечените на Тайван острови Кинмен, Мацу, Укиу и Донгин, ситуирани тъкмо до югоизточното крайбрежие на Китай.

CCTV излъчи в петък, на които се вижда по какъв начин бойци на НОА реалокират мобилни артилерийски и ракетни системи на позиция, макар че не демонстрира бойна пукотевица.

Министерството на защитата на Тайван осъди военните учения на Китай като " ирационални провокации " и изпрати лични морски, въздушни и сухопътни сили в отговор.

Между 6 часа сутринта в четвъртък и 6 часа сутринта в петък министерството засече 49 китайски самолета, в това число 35, които пресякоха Средната линия, неофициална демаркационна точка в Тайванския проток, която Пекин не признава, само че до последните години значително почиташе.

Общо 19 китайски военни кораба и седем кораба на бреговата защита са открити покрай Тайванския проток, съгласно министерството.

Президентската канцелария на Тайван съобщи в четвъртък, че е „ тъпо да се види по какъв начин Китай заплашва демокрацията и свободата на Тайван и районния мир и непоклатимост с едностранни военни провокации “, добавяйки, че Тайван има „ увереността и способността да пази националната сигурност “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР