ГДБОП неутрализира организирана престъпна група за разпространение на кокаин, амфетамини

...
ГДБОП неутрализира организирана престъпна група за разпространение на кокаин, амфетамини
Коментари Харесай

Антимафиотите удариха наркопласьори в София и Перник

ГДБОП обезврежда проведена незаконна група за разпространяване на кокаин, амфетамини и марихуана, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Седмината участници в проведена незаконна група за разпространяване на опиати на територията на София са арестувани на 26 януари 2018 година при профилирана интервенция на ГДБОП на територията на столицата и Перник. Действията са следени от Специализираната прокуратура. В рамките на акцията, след осъществена договорка с наркотични субстанции, са арестувани софиянците А.Х./38г./, М.В./32г./, Б.Ф./31г./, В.К./28г./, Х.В./30г./ - престъпно проявен и осъждан за обир, А.Г. /46г./, Б.Ф. /61г./ - с престъпни регистрации по член 115, член 325, 234В, член 194 от Наказателен кодекс и осъждан за безчинство, както и 29-годишните П.К. и М.А.

След задържането им и при последвалите дейности по следствието, е подхванато претършуване на разнообразни адреси в столицата, както и персонални обиски. Намерени и конфискувани са 1380 пакетчета марихуана, 90 пакетчета с бяло прахообразно вещество (според полевия тест кокаин и амфетамини), 54 200 лв., част от които в евро и щатски долари, 80 патрона с диаметър 7,62 мм за автомат „ Калашников “, преносими компютри, мобилни телефони, флашпамети, симкарти. Иззети са и няколко автомобила, които участниците в групата са употребявали за незаконната си активност.

Според първичните данни групата е разпространявала проведено опиати най-малко от март 2017 година при оптималната нелегалност. Контактите с клиенти се осъществявали само посредством SMS-и. Всеки от участниците разполагал с по няколко телефона. На един дошли поръчките, от различен бил осведомен за това дилърът, който е „ на промяна “, той от своя страна от друг телефон уговарял доставката. Наркотиците били обезпечавани на едро от ръководителя на групата, държани били в нает гараж, където ги разфасовали и на дози. Групата работела най-вече с непрекъснати клиенти. Част от участниците били „ ветерани “ в бизнеса - занимавали се с наркоразпространение години наред.

С прокурорски постановления на седмината упрекнати бе наложено задържане до 72 часа. На 28 януари 2018 година, по искане на СП, Специализираният углавен съд наложи мярка за неотклонение „ задържане под стража “ на петима от участниците в групата. На двама прокуратурата наложи „ Парична гаранция “ от по 2000 лв. поради оказано подпомагане на следствието.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР