Г-н Ганчев е готов на всичко, за да обедини червената

...
Г-н Ганчев е готов на всичко, за да обедини червената
Коментари Харесай

Пречките пред единен отбор ЦСКА

" Г-н Ганчев е подготвен на всичко, с цел да сплоти " алената " общественост. Но към този момент всичко е изгубено. "

С тези думи излезе водачът на агитката на " ЦСКА-София " Иван Велчев, наричан Кюстендилеца, от срещата си със притежателя на клуба Гриша Ганчев. За едно е прав - концепцията за сливане с " ЦСКА 1948 " няма да се реализира. Но другата част - че Ганчев е подготвен на всичко, е нонсенс. Защото, в случай че предприемачът в действителност целеше това обединяване на разграничените почитатели, щеше да направи взаимни отстъпки.

Нежеланието му за отстъпки приказва, че в действителност задачата е да притегли всички почитатели на своя страна. Което няма по какъв начин да стане. Някои може да са забравили, само че има още доста последователи, които не могат да простят случилото се през 2016 година: еуфорията след спечелването на Купата на България; последвалите стъпки за банкрутиране на достоверния ЦСКА (завършили с ликвидирането на клуба на 9.09.2016 г.) и най-вече юридическите жонглирания, почнали от Етрополе и минали през Ловеч, с цел да трансформират  " Литекс " в " ЦСКА-София ".

И тази неспособност за единодушие на почитателите е единствено единият препъникамък пред обединен тим с абревиатурата ЦСКА в името си. През миналите дни изпъкнаха и останалите аргументи, поради които сезон 2020/2021 в Ефбет лига ще стартира с " ЦСКА-София " и " ЦСКА 1948 ".

Различията сред феновете

Те бяха маркирани нагоре, само че най-общо: фенската маса на " ЦСКА 1948 ", колкото и да е дребна, е обединена към концепцията, че ЦСКА може да бъде съживен единствено със пускане на чисто, от най-долните групи. Както направи техният клуб. Те не одобряват и няма по какъв начин да одобряват ловешкия отбор на Гриша Ганчев.

От своя страна и някои от последователите на " ЦСКА-София " не могат да преглътнат схемата за съществуването на тима си. Доказват го думите на неназования почитател, участвал на среща със спонсора на " ЦСКА 1948 " Цветомир Найденов в опит да се намерят пътища за обединяване. "... след свинщината, която се случи с " Литекс ", след горчилката, която изпихме тези 4-5 години... "

В това състояние са още доста, само че все пак са за " ЦСКА-София ", тъй като той има апетити за челните позиции, играе със закупената на търг достоверна емблема на екипите, а и е на стадион " Българска войска "...

 

Различията сред собствениците

Цветомир Найденов опита с хитра оферта да обезврежда преимуществото на Гриша Ганчев. Той съобщи, че е податлив на обединен ЦСКА, в случай че акциите са във почитателите. Това стъписа последователите, тъй като означаваше те да поемат отговорност за ръководството, а и да оказват помощ за намирането на средства.

Но беше и бананова кора за Ганчев - такова състояние би означавало той да се откаже от акциите си и единствено да устоя тима, в който почитателите да се разпореждат. Това би го лишило от власт в клуба, въздействие във футболните среди, а за какво не и от щит против удари по него и бизнеса му. А и кой би си показал, че Ганчев ще остави различен да ръководи вместо него. 

 

Липсата на доверие

Самият факт, че срещата сред Цветомир Найденов и почитателите от бранш Г бе записвана (дори сега няма значение от кого), ясно демонстрира по какъв начин двете страни си нямат религия. А неналичието на доверие прави невъзможна всяка концепция за обединяване...

 

Мръсната война на думи

Трябва да се признае, че от " ЦСКА-София " са доста по-активни в обидите по адрес на " ЦСКА 1948 ". Иван Велчев назова " израстък " новия член на елита. От " Българска войска " постоянно сипят прилагателни като " летците " и " цифрата " по адрес на съперниците си.

Периодично откъм " Българска войска " има и подмятания, че " ЦСКА 1948 "  е изискан от " Лудогорец ". Дори и основният управител на " ЦСКА-София " и рупор на Ганчев - Стойчо Стоилов, съобщи: " ЦСКА 1948 " влезе непозволено и в Б група, не знам какъв е този техен почтен път, който стартират. Смешно е! ".

От своя страна другият клуб показва по-умерен звук, само че също постоянно се назовава ЦСКА, а и казва  " Литекс " или " тирето " на " ЦСКА-София ".

Е, мъчно при такива действия може да се откри допирна точка.

 

Емблемата

В момента основният коз на " ЦСКА-София " е, че има емблемата на ЦСКА, и това очевидно би трябвало да убеди почитателите кой е наследникът на отпътувалия в небитието 31-кратен шампион. Дори към този момент е заведено дело против " ЦСКА 1948 " за непозволено потребление на признака и името на ЦСКА.

Но от " Армията " комфортно не помнят, че и  " ЦСКА-София " употребява над 3 години сходни емблеми на тази на ЦСКА, преди да я придобие публично за 8 млн. лева От " ЦСКА 1948 " няма да спрат да употребяват това като собствен аргумент. Пък и тяхната емблема има подобие, само че не е идентична с тази на ЦСКА и няма юридически мотив потреблението ѝ да бъде атакувано в съда.

 

 
Който играе на " Армията "...
Видни последователи и ветерани на ЦСКА повтарят като мантра, в това число и през последните дни (б.р. - Слави Трифонов, Петър Жеков и др.), че за ЦСКА се приема този тим, който играе на ст. " Българска войска ". Заливащият ни информативен поток, както и дистанцията на времето обаче прави неприятна смешка на мнозина и те не помнят по какъв начин в действителност " ЦСКА-София " доби право да играе на стадиона. Ето и сбита последователност на случилото се...

През 2016 година Министерството на младежта и спорта (ММС) едностранно приключи контракта на ЦСКА за прилагане на " Българска войска " и базата в Панчарево. И изненадващо бързо те бяха дадени на " ЦСКА-София ", който след преместването си от Ловеч и преименуването си от " Литекс " беше декларирал в началото ст. " Васил Левски " за семействата си за сезон 2016/2017.

Договорът за даване на базите в интерес на " ЦСКА-София " дълго време не беше разкриван обществено. Наложи се от " ЦСКА 1948 " да го изискат по правосъден път и след дълги процедури той изненадващо беше показан от ММС, малко преди съдът да ги задължи да сторят това без право на обжалване.

В този контракт има интересни съвпадения. Например " ЦСКА-София " подава молба за прилагане на стадиона на 25 юли 2016 година, договорът с ММС е подписан единствено два дни по-късно, а на 29 юли отборът към този момент играе на " Армията " против " Славия " в първия си мач от шампионата. За базата в Панчарево е станало още по-бързо - сключване на контракт на 16 септември, часове след подаване на молбата...

По-късно, когато ММС провежда конкурс за дългосрочно отдаване на концесия на двата спортни парцела, изискванията бяха такива, че единственият участник, който дава отговор на тях и бива позволен, е... " ЦСКА-София ". А към момента младият " ЦСКА 1948 " няма никакъв късмет.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР