Футболистите попадат във фокуса на вниманието, когато става дума за

...
Футболистите попадат във фокуса на вниманието, когато става дума за
Коментари Харесай

Гуардиола е Крез сред треньорите

Футболистите попадат във фокуса на вниманието, когато става дума за заплати и прехвърляния. Треньорите остават на назад във времето, само че те също са сносно обезпечени. 90min направи ранглиста на наставниците, които взимат най-големи годишни заплати. Топ 10 е доминиран от италианците, които са трима - Канаваро, Конте и Анчелоти, следват по двама испанци - Гуардиола и Бенитес, и германци - Клоп и Флик, и по един португалец - Моуриньо, аржентинец - Симеоне, и французин - Зидан. Всички те са спечелили задоволително титли на локално и интернационално равнище, с което са си заслужили великодушните хонорари.

Ето какво демонстрира класацията:

1. Пеп Гуардиола (Манчестър С) - 23 млн. евро

Номер едно е Пеп Гуардиола. Безспорно един от най-хубавите треньори във футболната история предстоящо е и Крез измежду тях. Годините и спечеленитe титли в Барселона, Байерн и Манчестър С приказват доста. Вярно - с каталунците сбирката му e най-пълната и най-богатата, само че нито в Германия, нито в Англия има от какво да се срами. Голямата му цел е с жителите да завоюва Шампионската лига и с всеки минал сезон се приближава до нея. Той е главен детайл в Ман Сити сега и е най-добре платеният треньор на планетата със своите 23 млн. евро годишно.
 Снимка 509859
Източник:

2. Жозе Моуриньо (Тотнъм) - 17,5 млн. евро

Португалецът просто няма по какъв начин да е надалеч от върха, без значение дали става въпрос за триумфи или пари. След неособено благополучен престой отпред на Манчестър Ю, с който обаче не пропусна да завоюва още едно континентално отличие - Лига Европа през 2017 година, Мауриньо е гладен за нови подвизи. Тотнъм за него е огромно предизвикателство, защото шпорите към този момент не помнят от кой момент не са ставали първенци (тази година закръглят 60 от последната титла), а дистанцията от последния евротрофей (Купата на УЕФА през 1984 г.) също е забележителна. Жозе обаче знае пътя към оценките и към този момент си уреди борба за Купата на лигата против огромния си противник Гуардиола. Шансовете на Тотнъм в Лига Европа също не са за подценяване. Така че Специалния си заслужава тези 17,5 милиона евро годишно.
 Снимка 511995
Източник:

3. Диего Симеоне (Атлетико М) - 15 милиона евро

Връзката на Диего Симеоне с Атлетико Мадрид е почтена за книга, филм и всичко, което можете да си визиите. Изминаха девет години, в които аржентинският треньор е отпред на тима. Атлетико се трансформира в различен клуб с Диего, може би не толкоз приветлив, само че постоянно надъхан за борба, сходно на собствен ментор, когато беше футболист. Симеоне е единственият неевропеец в влиятелната ранглиста, а този сезон под неговото управление дюшекчиите са се устремили към купата в Ла Лига. Засега Атлетико демонстрира по-малко съмнения от Реал и Барселона и в случай че успее, Ел Чоло освен ще си заслужи тези 15 милиона евро годишно, само че ще бъде канонизиран в клубния мавзолей.
 Снимка 498100
Източник:

4. Рафаел Бенитес (Далиен) - 13,5 млн. евро

Друг треньор с голяма история в европейския футбол, испанецът Рафаел Бенитес, води китайския Далиен. Азиатците се надяват 60-годишният мадридчанин да ги изведе до първа купа в историята. А Рафа знае по какъв начин се печелят титли. Правил го е с Валенсия (2 трофеи и Купа на УЕФА), с Ливърпул (ФА къп, Шампионска лига, Суперкупа на Европа), с Челси (Лига Европа), с Интер (Суперкупа на Италия, международно клубно първенство) и с Наполи (Купа и Суперкупа на Италия). Един от най-мощните финансово и спортно-технически клубове в Китай дава 13,5 милиона евро годишно на Бенитес, с цел да стигне до върха.
 Снимка 339590
Източник:

5. Фабио Канаваро (Гуанджоу Евъргранд) - 12,5 млн. евро

Бившият италиански бранител и международен първенец от 2006 година - Фабио Канаваро, подкара четвъртия се сезон отпред на Гуанджоу Евергранд. Този отбор несъмнено може да бъде избран като локален хегемон - за последните 10 години 8 пъти златните медали са на вратовете на южнокитайските тигри. Италианската нишка там стартира с легендата Марчело Липи, който след това промотира сънародника си. Приносът на Канаваро към този момент се показва в една купа и Суперкупа на страната, само че очевидно клубното управление вижда капацитет в 47-годишния неаполитанец, с цел да му обезпечи годишно заплащане от 12,5 милиона евро.
 Снимка 322734
Източник:

6. Зинедин Зидан (Реал М) - 12 млн. евро

Зидан сигурно е едно от най-големите имена в историята на великия Реал Мадрид. Да оставиш ярка диря на претенциозна и капризна сцена, като " Сантяго Бернабеу ", като футболист и треньор е привилегия, удала се на малко на брой. През 2019 година французинът се завърна в Мадрид по искане на президента Флорентино Перес, а през днешния ден получава към три пъти повече от последния си престой отпред на Белия балет, който изведе до историческите 3 следващи триумфа в Шампионската лига. Зизу сега пази купата си в Ла Лига и се разписва под 12 милиона евро годишно.
 Снимка 488199
Източник:

7. Антонио Конте (Интер) - 11 млн. евро

Конте има задача да върне Интер на огромната европейска сцена. А също и да победи със скудетото. И от двете цели дистанцията е 11 години, само че към този момент спецът от Лече е надалеч от осъществяването. Антонио направи усещане с работата си в Ювентус, след това в Челси и националния тим на Италия. Това естествено подвигна цената му. И в случай че първият му сезон отпред на нерадзурите бе опознавателен, то през този упованията са високи, само че към този момент не му се получава изключително. Спецът получава по 11 милиона евро годишно, което на фона на сътрудниците му в Серия А е разлика от 3,5 пъти нагоре и още един сезон на Интер с празни ръце ще издълбае бездна сред възнаграждението и достиженията.
 Снимка 497995
Източник:

8. Юрген Клоп (Ливърпул) - 10,5 млн. евро

Германецът е един от най-влиятелните треньори за последното десетилетие. След 30-годишно очакване Клоп изведе Ливърпул до купата последния сезон, освен това по решителен метод. А година по-рано завоюва Шампионската лига, което още повече го бетонира в сърцата на алените почитатели. Юрген, който бе постигнал тавана си в Борусия Дортмунд, несъмнено рискува да одобри работата край Мърси. Оказа се обаче, че германецът и Ливърпул освен се откриха, ами са родени един за различен. Клоп е от експертите, сходно на Пеп и Жозе, които оказват съществено въздействие и трансформират Висшата лига, и си заслужава всеки цент от годишното си заплащане, възлизащо на 10,5 милиона евро.
 Снимка 512270
Източник:

9. Карло Анчелоти (Евертън) - 8,1 млн. евро

Още един от най-емблематичните треньори в цялата футболна история. 61-годишният Карло Анчелоти след блестяща спортна кариера придвижи триумфите и на новото занятие. Италианецът е извеждал тимовете си Милан, Челси, ПСЖ и Байерн до купата в четири от петте огромни шампионати. Изключението е Реал М, само че пък за сметка на това с Балета подвигна Десетата. Доказан експерт, Карлето построява и човешки връзки с играчите, с които печели уважението им. От предишния сезон се завърна под светлината на прожекторите отпред на Евертън, където прибира по 8,1 млн. евро годишно.
 Карло Анчелоти: Ако не вкарваме, тогава няма да е нужно да честваме
Карло Анчелоти: Ако не вкарваме, тогава няма да е нужно да честваме

" Ако ФА каже, че не може да се прегръщаме, няма да го вършим "

10. Ханзи Флик (Байерн) - 8 млн. евро

Германецът нахлу с гръм и тропот в елитната компания. Популярен като дълготраен помощник на селекционера на Бундестима Йоахим Льов, Ханс-Дитер Флик сподели, че може да грее блестящо и независимо. През ноември 2019-а изненадващо за мнозина пое разтърсения транспортен съд Байерн и съумя освен да го стабилизира, ами да го трансформира в безмилостен доминатор, обрал всички вероятни титли. Мюнхенци впечатлиха с игра и ефикасност (8:2 против Барса в ШЛ дълго ще се помни!), като разумно във витрината им влязоха купата, купата и Суперкупата на Германия, Шампионската лига и Суперкупата на Европа, а идващия месец е десертът - международното клубно състезание. На " Зебенерщрасе " май би трябвало да му вдигнат сегашната заплата от 8 милиона евро.
 Снимка 457054
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР