Футболистите на Ботев (Пд) излизат тази събота на стадион Българска

...
Футболистите на Ботев (Пд) излизат тази събота на стадион Българска
Коментари Харесай

„Канарчетата” ще гонят първа победа на „Българска армия” от 32 години

Футболистите на „ Ботев ” (Пд) излизат тази събота на стадион „ Българска войска ” в София с мисълта да побеждават за първи път над ЦСКА посред столицата от повече от 32 години насам след двете следващи нулеви ремита в последните две гостувания.

За последно „ канарчетата ” си потеглиха с трите точки от Борисовата градина на 11 август 1985 година, когато тогавашният дрийм отбор на „ Тракия ” (Пд) надигра с 1:0 ЦСКА Септемврийско знаме в първия кръг за сезона. След тренировката си в петък след обяд в Коматево носителите на Купата и Суперкупата на България за 2017 година потеглиха със същите планове към столицата. „ Предстои ни посещение на един от най-хубавите тимове в България.

С представянето и резултатите си досега ЦСКА потвърждава, че разполага с доста стойностен състав като характерности и колектив. Със сигурност ще ни бъде доста тежко, само че ще опитаме да покажем най-хубавото, на което сме способни и да се приберем в Пловдив с добър резултат. Съперникът има доста мощни страни, като нашата задача ще бъде да ги обезвреждаме.

В същото време, като всеки тим и те имат своите слаби места. Надявам се, че сме съумели да ги разучим добре и да се възползваме от тях. За да се случи това обаче, би трябвало да бъдем извънредно съсредоточени и дисциплинирани през целия дуел ”, заявява старши треньорът на „ Ботев ” (Пд) Николай Киров-Белия.

Той и помощникът му Иван Кочев изгледаха в паузата в шампионата куп мачове на армейците, след които взеха решение да предпочетат дългуча Кристиан Димитров за сътрудник на Радослав Терзиев в центъра на жълто-черната защита пред надалеч по-опитния Йордан Минев за заместител на санкции стопер Пламен Димов. От началото на сезона 20-годишният бранител с прякор Дългия игра като титуляр в двата мача в шампионата за Купата на България, само че няма записана даже и една минута в Първа професионална лига, само че все пак Киров реши да заложи на младока.

Всички футболисти в състава на „ Ботев ” (Пд) са изцяло здрави и в съвсем върхова спортна форма, като има огромна възможност „ златният жокер ” Стивън Петков този път да се появи на терена против ЦСКА още от първата минута, като по този метод Николай Киров ще се опита да изненада сътрудника си Стамен Белчев.

Единствената алтернатива пред щаба на „ канарчетата ” е кой от четиримата чужденци с паспорти от страни отвън Европейски Съюз да бъде оставен отвън тимовия лист за конфликта с ЦСКА. Бразилецът Алваро Юлиано има италиански паспорт, само че за жалост със същата екстра не разполагат тримата му сънародници Фернандо Виана, Фелипе Бризола и Густаво Афонсо Зауербек и котдивоарецът Яя Меледже Омнибес.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР