Футболистите на Борусия Дортмунд трябва да се концентрират изцяло върху

...
Футболистите на Борусия Дортмунд трябва да се концентрират изцяло върху
Коментари Харесай

Дортмунд се стреми да изолира играчите си от страничните фактори преди финала на Шампионска лига

Футболистите на Борусия Дортмунд би трябвало да се концентрират напълно върху идния край на Шампионска лига против Реал Мадрид и да се изолират от шумотевицата към мача за трофея на " Уембли " на 1 юни.

" Нуждаем се от мощен фокус върху футбола през идващите няколко дни. Всички организационни въпроси би трябвало да бъдат загърбени. Това е доста значим урок от моята кариера ", сподели спортният шеф Себастиан Кел.

Той предизвести, че силата на играчите би трябвало да се насочи върху представянето на терена, а не върху опитите да получат билети за финала за фамилията и приятелите си.

" Ние ще организираме това. След това няма да има повече поръчки за билети. Искаме да сведем до най-малко всички странични фактори, сподели Кел.

След двудневна пауза след последния мач от Бундеслигата тимът на треньора Един Терзич възобнови тренировки.

За разлика от първенеца в Ла Лига Реал Мадрид, който не приключва вътрешния си сезон в събота с мач против Бетис, Дортмунд няма да играе повече публични мачове до финала.

За подържане на игровия темп е очакван другарски мач. Според вестник " Рур Нахрихтен " тимът на Терзич ще играе с младежката групировка на Дортмунд до 23 години при закрити врата в събота. Три дни по-късно в Дортмунд ще се организира наложителният медиен ден.

Желанието на клуба за успокоение в тима обаче се спъва от разнообразни спекулации. Бъдещето на бранителя Матс Хумелс е неразбираемо. Договорът му изтича в края на сезона и той желае да вземе решение едвам след финала на Шампионската лига.

В допълнение, вестник " Волфсбургер Алгемайне Цайтунг " неотдавна заяви, че Кел е подготвен да се причисли към Волфсбург, с цел да размени напускащия състезателен шеф Марсел Шафер. Кел има контракт с Дортмунд до 2025 година

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР