Европейският шампион Италия започна успешно защитата на титлата си. Адзурите

...
Европейският шампион Италия започна успешно защитата на титлата си. Адзурите
Коментари Харесай

Италия започна защитата на титлата с 2:1 над Албания

Европейският първенец Италия стартира сполучливо отбраната на купата си. Адзурите обърнаха с 2:1 Албания, въпреки че получиха гол още в 23-ата секунда. Тимът на Лучано Спалети обаче водеше още в 16-ата минута. След това доста решително италианците задържаха задатъка си. Албания пък по този начин и не съумя да насочи втори прецизен удар във вратата на Донарума. По-рано през днешния ден в първата среща от група B.

Недим Байрами стана създател на най-бързия гол в историята на Европейските шампионати. 25-годишният Байрами се възползва от извънредно осъществяване на тъч от Федерико Димарко и със страховит удар се разписа във вратата. Предишният най-бърз гол на Еврофинали беше дело на руснака Дмитрий Кириченко. Той се разписа в 67-ата секунда против Гърция през 2004 година. За Байрами това бе 24-и мач за националния тим на Албания и пето попадение.

Италианците не се забавиха доста и изравниха в 11-ата минута. Централният бранител Алесандро Бастони засече центриране на Пелегрини и вкара за 1:1. Само пет минути по-късно Италия поведе след прецизен удар от далечна отдалеченост на Николо Барела – 2:1. В 33-ата минута Давиде Фратези беше изведен в наказателното поле, само че Стракоша мазета топката в гредата. Отново Стракоша предотврати ново попадение, спасявайки изстрел на Джанлука Скамака в 40-ата минута.

През второто полувреме адзурите играха по-пестеливо, само че направляваха напълно дуела. Фратези, Киеза и Ди Лоренцо изпуснаха шансове да създадат 3:1. Стракоша пък извади удар на Димарко.

Чак в 90-ата минута Албания имаше късмет да изравни. Аслани изведе резервата Манай, само че той не съумя да преодолее Донарума.

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР