Френското правителство започва постепенно да отменя вечерния час, като се

...
Френското правителство започва постепенно да отменя вечерния час, като се
Коментари Харесай

Франция направи план за излизане от извънредното положение

Френското държавно управление стартира последователно да анулира вечерния час, като се чака той да бъде изцяло отстранен в близко време, съобщи Ройтерс.

Еманюел Макрон съобщи в изявление пред районни френски издания, че направил проект за облекчение на антикоронавирусните рестрикции.

Според концепцията на държавното управление вечерния час ще бъде изменен от 19 ч. на 21 ч. от 19 май, а от 9 юни ограничаването ще е 23 ч.

Предвижда се тази мярка да бъде анулирана изцяло на 30 юни.

От 19 май ще бъде позволено на заведения за хранене, кафенета и питейни заведения да одобряват клиенти в откритите си елементи, като от същата дата ще възстановят работата на музеите, киносалоните и на театрите.

От 9 юни се възнамерява посредством „ хигиеничен пропуск “ да се даде опция на задгранични туристи да посещават Франция.

Този „ график “ е краткотраен, като е допустимо да претърпи промени на районна база, там където интензивните отделения са пренатоварени или където броят на новозаразени надвиши 400 на 100 000 поданици, означават френските издания „ Монд “ и „ Паризен “.

Още предходната седмица стана известно, че рестриктивните мерки в напредването в границите на 10 километра от жилищата ще бъдат вдигнати на 3 май. На същата дата се чака да се възобнови присъственото образование за възпитаници от горните класове във Франция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР