Френският спортен министър Лаура Флесел намекна, че страната може да

...
Френският спортен министър Лаура Флесел намекна, че страната може да
Коментари Харесай

Заговориха за бойкот на Пьончан 2018


Френският състезателен министър Лаура Флесел загатна, че страната може да не изпрати олимпийци на игрите в Пьончан следващата година, в случай че сигурността им не бъде обезпечена.

Напрежението на Корейския полуостров пораства с всеки минал ден, като севернокорейският водач Ким Чен-ун не стопира с провокациите си. В същото време президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп заплашва да срине Северна Корея със земята. На фона на напрежението Франция стана първата страна, която публично заприказва за пропускане на олимпиадата.

" Все още не сме взели дефинитивно решение, само че следим деликатно обстановката ", разяснява някогашната фехтовачка пред РТЛ.
Игрите в Пьончан са първата зимна олимпиада в Азия отвън Япония.

Зимният център Пьончан се намира единствено на 80 км от демилитаризираната зона на границата сред Северна и Южна Корея. Двете страни официално са във война, защото кротичък контракт сред тях след войната от 1950-1953 година по този начин и не е подписан.

Домакините също са разтревожени, само че не пробват да разсеят всички подозрения, че няма да се оправят със сигурността. Те получиха поддръжка от Япония, където споделиха, че не престават подготовката си по проект и не обмислят отдръпване от присъединяване.

От Китай към този момент не разясниха обстановката, а от Съединени американски щати направиха дипломатично изявление в духа, че ще работят взаимно с уредниците за обезпечаване на всички нужни ограничения за сигурност.

От МОК към този момент не преглеждат вид за смяна на семейството на Пьончан и споделиха, че нямат проект " Б ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР