Стартовете от Световната купа в алпийските ски в Банско (10-11

...
Стартовете от Световната купа в алпийските ски в Банско (10-11
Коментари Харесай

Световната купа в Банско чупи всички рекорди за сезона

Стартовете от Световната купа в алпийските ски в Банско (10-11 февруари) чупят върхове по участници за сезона и в двете дисциплини.

Само за гигантския слалом в събота са доказани към този момент 85 състезатели от 20 народи. До в този момент през сезона най-вече алпийци в тази дисциплинираност – 71 е имало във Вал д`Изер, Алта Бадиа и Аделбоден.

В слалома обстановката е идентична. За Банско са декларирани 95 състезатели от 21 страни, а в стартовете досега не са били в никакъв случай повече от 80.

Най-много досега участници в най-техничната дисциплинираност при мъжете тази зима имаше за нощния слалом в Шладминг – 74. С най-вече спортисти и в двете дисциплини – по 14 е Австрия, а по-късно се подреждат Италия и Швейцария, надлежно с 12 в слалома и 11 в гигантския слалом.

Първи за тренировки в Банско дойдоха състезателите от Съединени американски щати, които към този момент направиха през днешния ден първи тренировки. Всички настоящи звезди отпред с водачът за Световната купа и дребната в гигантския Марко Одермат (Швейц) ще вземат участие в събота. За слалома в неделя присъединяване е удостоверил лидерът в класирането за трофея Мануел Фелер (Ав), както и другите двама спечелили през сезона Даниел Юл (Швейц) и Линус Щрасер (Гер). Четвъртият с триумф на слалом тази зима Марко Шварц (Ав) е контузен и се възвръща за новия сезон.

България ще бъде показана в слалома от аса ни Алберт Попов и вторият ни по мощ играч Калин Златков.

Световната купа в Банско е най-голямото спортно събитие в България за 2024 г и е водещо от деянията на уредникът на събитието - Българската федерация по ски, която тази година празнува своята 100-годишнина. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР