Ерик Валнес спечели спринта от Световната купа по ски северни

...
Ерик Валнес спечели спринта от Световната купа по ски северни
Коментари Харесай

Ерик Валнес и Лин Сван с победи в спринта в Оберхоф от Световната купа по ски северни дисциплини

Ерик Валнес завоюва спринта от Световната купа по ски северни дисциплини в Оберхоф, Германия. 27-годишният норвежец и олимпийски първенец от отборния спринт в Пекин през 2022 година се поздрави с успеха, откакто приключи за 2:42.75 минути, изпреварвайки своите сънародници Ансгар Евенсен и Евен Нортхуг.

Валнес реализира втора победа през сезона в спринтовата дисциплинираност и продължава да бъде отпред в класирането с 474 точки. Норвежкият играч води с 62 точки пред сънародника си Йоханес Клаебо, който остана на седма позиция в Оберхоф.

В генералното класиране за Световната купа след 18 старта отпред е Харалд Амундсен с 1402 точки. Норвежецът приключи на четвърта позиция по-рано през днешния ден в Германия. Ерик Валнес е с 1115 точки на второ място в подреждането за Големия бистър глобус.

Лин Сван победи в спринта при дамите в Оберхоф. Шведката победи във финала, изминавайки дистанцията от 1,3 километра за 3:04.05 минути.



24-годишната Сван реализира общо 13-ти триумф в кариерата си в кръговете за Световната купа. Победителката изпревари своите сънароднички Фрида Карлсон и Йона Сундлинг.

Лин Сван води в класирането в дисциплината спринт с 529 точки, пред Кристине Скистад (Норвегия) с 472 точки.

В подреждането за Големия бистър глобус отпред е американката Джеси Дигинс с 1474 точки. Сван е на второ място с 268 точки по-малко.

Стартовете от Световната купа по ски северни дисциплини в Оберхоф не престават в събота.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР