Петима хокеисти от Канада, четирима от които играят и в

...
Петима хокеисти от Канада, четирима от които играят и в
Коментари Харесай

Съдят четири звезди от NHL за групово изнасилване

Петима хокеисти от Канада, четирима от които играят и сега в Националната хокейна лига, ще отидат на съд по обвиняване в групово обезчестяване на 20-годишно момиче.

Делото към този момент е формирано и обвиняването е повдигнато, откакто канадските органи събираха доказателства близо 2 години. Случката е от 2018-а, когато въпросните играчи са били на лагер с младежкия народен отбор на Канада преди международното състезание. То бе извоювано от страната-родина на хокея, а съвсем всички от оня тим стигнаха до NHL.

Имената на упрекнатите:

Картър Харт (вратар, Филаделфия)

Кал Футе и Майкъл Маклеод (защитник и център на Ню Джърси Девилс)

Дилън Дюб (нападател, Калгари Флеймс)

Алекс Форментън (нападател, Амбри Пиота-Швейцария).

Единствен Форментън се е явил непринудено в полицейското ръководство в град Лондон, в канадския щат Онтарио. Именно там е импортирана жалбата и е извършено следствието, като към този момент е формирано обвиняване и се задава развой. Адвокатите на асовете от тимове в NHL потвърдиха, че

клиентите им имат призовки, само че към този момент отхвърлят да се явят

и разгласиха мнения за непорочност, изцяло отхвърляйки всевъзможни обвинявания.

Те обаче наподобяват доста съществени.

На 19 юни 2018-а, след Галавечер за благотворителна идея с членовете на канадския юношески тим, момиче от уредниците на събитието отива в хотела на отбора с един от играчите. Нейните букви са Е.М., тогава е била на 20, само че името не се разкрива в документите по делото.

В обвинителния акт са включени нейните показания:

Тя се е качила непринудено в стаята с играча, чието име също не се посочва. Предполага се, че е Форментън, само че това е по изявления в канадски издания. Според момичето двамата са правили секс без никакви насилствени дейности от негова страна, само че защото е била под въздействие на алкохол, тя

не може да каже по какъв начин тъкмо в стаята по-късно са се появили още 7 играчи от тима.

В обвинителния акт се разказва, че е била насилена от всеки от тях, като дейностите им траяли чак до сутринта. Успяла е да разпознае единствено петима - тези, на които са пратени призовки да се яват в съда.

Оригиналната тъжба е подадена 24 часа след въпросната нощ. Но

през януари 2019-а следствието е прекъснато заради липса на доказателства

Момичето подава нова и през 2022-ра прокуратурата възобновява дейностите си. И в този момент има задоволително доказателства, с цел да възбуди дело.

Клубовете на Футе (вдясно на главната фотография горе), Маклеод, Харт и Дюб освободиха играчите безсрочно от подготвителния развой и краткотрайно няма да ги включват в състава.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР