Петкратната носителка на Големия кристален глобус Микаела Шифрин няма да

...
Петкратната носителка на Големия кристален глобус Микаела Шифрин няма да
Коментари Харесай

Михаела Шифрин няма да участва в стартовете от Световната купа в Андора този уикенд

Петкратната носителка на Големия бистър глобус Микаела Шифрин няма да взе участие в старта от Световната купа по ски алпийски дисциплини този уикенд в Солдеу (Андора). Американката разгласи, че се нуждае от повече време, с цел да се възвърне от травмата на коляното, която получи по време на втурване преди две седмици в Италия.

Шифрин, която има рекордните 95 победи за Световната купа, беше откарана с хеликоптер в болница след рухването с висока скорост на същата писта, която ще бъде хазаин на спускането за дами на Олимпийските игри в Милано - Кортина Д`Ампецо през 2026 година. Тя сподели, че коляното й не може да издържи сега натоварването от съревнование.

" Имам потребност от малко повече време, с цел да се изцелявам и да се възстановя. Както загатнах, няма съществено увреждане на връзките и структурата в ставата на коляното ми наподобява добре ", написа 28-годишната алпийка в обява в Инстаграм.

" Изпитах доста стрес на целия си крайник, когато се разруших и разтегнах куп неща, които не престават да ми предизвикват болежка, макар че се усъвършенства, всеки ден! Фактът, че всичко структурно е непокътнато, е супер позитивен, само че към момента нуждая се да бъда търпелива. В това съм за дълго време и желая да съм сигурна, че коляното ми е крепко и съм изцяло способна да карам мощно ски, когато се върна на пистата ", добави американката.

Шифрин също поддържа апела на своя дълготраен сътрудник Александър Омод Килде за по-добър календар на спортните дни на Световната купа, с цел да се предпазят спортистите от пострадвания.

Норвежкият скиор, който претърпя ужасяващо рухване по време на старт от Световната купа на пистата " Лауберхорн " във Венген предишния месец, сподели, че претъпканият календар и удължените ежедневни стратегии способстват за несигурна среда за спортистите - позиция, която Шифрин повтори.

" Доста е мъчно да се опише с думи какви са напъните на спортистите, които са в топ 15 в голям брой дисциплини и непрекъснато са на подиума. Наистина е прекомерно. Абсолютно имам вяра, че умората в този миг от сезона играе роля в травмите, които видяхме в последно време, в това число моите ", сподели американката.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР