Френският президент Еманюел Макрон обеща да възстанови катедралата Нотр Дам“

...
Френският президент Еманюел Макрон обеща да възстанови катедралата Нотр Дам“
Коментари Харесай

Макрон: Катедралата Нотр Дам“ ще бъде възстановена до пет години

Френският президент Еманюел Макрон даде обещание да възвърне катедралата „ Нотр Дам “ до пет години, заяви Агенция Франс Прес.

 © БГНЕС
„ Ще възстановим Нотр Дам още по-красива и желая да бъде подготвена до пет години, можем да го създадем “, съобщи Макрон в телевизионно послание към нацията.

„ Зависи от нас да превърнем това злополучие във опция да се обединим, да погледнем надълбоко в себе си какви сме и какво би трябвало да вършим и да станем по-добри, в сравнение с сме. Зависи от нас да намерим нишката на нашия народен план “, бяха думите на президента на Франция.
 Франция и интернационалната общественост ще възвръщат парижката „ Нотр Дам “ Франция и интернационалната общественост ще възвръщат парижката „ Нотр Дам “
Стотици милиони евро към този момент са обещани за възобновяване на парижката катедрала „ Нотр Дам “ след опустошителния пожар, предизвикал отчасти сриване на 85...

Макрон сподели още, че жестокия пожар е извадил на напред във времето най-хубавото в страната.

„ Това, което видяхме предходната нощ в Париж беше нашият потенциал да се активизираме и да се обединим “, съобщи 41-годишният водач в посланието си, отправено от кабинета му в Елисейския замък.

„ В хода на историята, Франция е видяла доста градове, пристанища и църкви обхванати от пламъци. Но всякога ние ги построяваме още веднъж “, сподели Макрон.
 „ Нотр дам “: Една нова история „ Нотр дам “: Една нова история
Папа Франциск прикани за „ готовност на всички “, с цел да може „ Нотр Дам “ да стане още веднъж „ архитектурното украшение на груповата памет “. Генералният стълб...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР