Френски учен получи съобщение от свой индийски колега посредством уред

...
Френски учен получи съобщение от свой индийски колега посредством уред
Коментари Харесай

Учени овладяха телепатията

Френски академик получи известие от собствен индийски сътрудник чрез апарат за електроенцефалограма и човешки разсъдък. Това е първото по рода си доказателство, че телепатията е постижима, осведоми РИА Новости.

Иновативният способ за четене на мозъчни талази се ражда с помощта на общата работа на откриватели от Харвардската здравна школа, университета в Барселона, компанията Starlab Barcelona и френската компания AxilumRobotics.

Устройството за записване на мозъчната интензивност е отбелязало в електронен тип активността на основния мозък на един човек. Данните са били предадени в двоичен код и показани във тип на светлини, които елементарно могат да бъдат разгадани от получателя.

Интересният опит е бил сбъднат благодарение на двама души. Първият доброволец е бил в Индия, а вторият се е намирал във Франция.

Мисълта на единия била закодирана вярно и сполучливо разшифрована. Според създателите на проучването доста скоро хората ще могат да взаимодействат с цифровото устройство на равнище директен контакт с нервната система.

 Четене на Мисли

Учените са във екстаз от опита си. Те считат, че за първи път се прави предаване на информация по сходен метод. Истината е, че опити, в които откриватели са се опитвали да предадат информация от разстояние, са правени и преди.

Подобни опити са провеждани в Европа, Съединени американски щати и някогашния Съюз на съветските социалистически републики. И макар че при някои от тях е било обявено за позитивни резултати, напъните да бъдат повторени в пробна среда са претърпели крах.

Телепатията или по този начин нареченото четене на мисли от епохи вълнува хората. Терминът телепатия произлиза от гръцките думи τηλε (далечно разстояние) и πάθεια (чувство).

Той се разказва като парапсихологично събитие, съгласно което могат да се придвижват мисли и усеща сред хора на далечни дистанции без потреблението на обичайните средства на технологията.

Терминът влиза в приложимост през 1882 година от Фредерик Майерс, създател на Обществото за душевен проучвания. Телепатията се свързва със свръхестествени усещания или аномална познавателна дарба.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР