Френската актриса и фотограф Валантин Моние обвини известния режисьор Роман

...
Френската актриса и фотограф Валантин Моние обвини известния режисьор Роман
Коментари Харесай

Поредна жена обвини Роман Полански

Френската актриса и фотограф Валантин Моние упрекна известния режисьор Роман Полански в обезчестяване, което по нейните думи е станало преди 44 години, написа вестник " Паризиен ". " През 1975-а бях изнасилена от Полански. Нямах никаква връзка с него - нито професионална, нито персонална, едвам го познавах. Нямаше празненство, нямаше алкохол, нито опиати ", написа Моние, която в този момент е на 62.

Случката се разиграла по време на ваканцията ѝ в ски курорта Гщаад в Швейцария, където е бил и режисьорът. Нейни другари я срещнали с Полански и на идващия ден, когато се возили дружно в лифта, той показал интерес към готовността ѝ за физическа непосредственост. Моние, тогава на 18, карала ски дружно с него. Вечерта, откакто била на ресторант с Полански, се върнали в наетата от компанията хижа, и той я изнасилил.

Желанието си да опише за случая 44 години по-късно Моние изяснява с новината за излизането на новия филм на режисьора „ Офицер и разузнавач ” за най-известния правосъден развой в историята на Франция против капитан Драйфус. Моние желала да напомни тъмните страни на режисьора. Тя изяснява, че не е подала недоволство против Полански на идващия ден след изнасилването, тъй като се е страхувала, че известният режисьор може да я убие, с цел да не бъде огласен казусът. Тя се е скрила при прочут на Полански, който изразил подготвеност да свидетелства, в случай че казусът стигне до съд.

Полански има френско и полско поданство. Заради повдигнати против него през 1977-а  в Съединени американски щати обвинявания за обезчестяване на малолетни, 86-годишният режисьор живее във Франция, чиято конституция не разрешава изгонване на личните ѝ жители.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР