Французинът Алексис Пентюро спечели Световната купа с триумф в последния

...
Французинът Алексис Пентюро спечели Световната купа с триумф в последния
Коментари Харесай

Триумф за Алексис Пентюро в Световната купа и гигантския слалом

Французинът Алексис Пентюро завоюва Световната купа с успех в последния за сезона великански слалом в швейцарския зимен център Ленцерхайде, като добави и дребния бистър глобус в дисциплината, тъй като главният му съперник Марко Одермат не можа да влезе в топ 8 в старта на комплицираната писта.

Alexis Pinturault est un géant. Pour de bon.
— Eurosport France (@Eurosport_FR)
Пентюро се възползва от първия си стартов номер и построи задатък от 1.04 секунди след първия манш, като във втория можеше да си разреши да бъде по-консервативен и да финишира с 0.20 секунди по-добро общо време от хърватина Филип Зубчич. Одермат имаше доста проблеми, най-много във второто втурване, като остана едвам 11-и подреждането и трябваше да преклони глава пред първенеца.

На трета позиция в гигантския слалом в Ленцерхайде приключи двукратният международен първенец отпреди месец Матьо Фавър с пасив от 0.21 секунди. Четвърти стана Щефан Бренщайнер, а зад него се подредиха Лука де Алипрандини, Тибо Фавро, Джино Кавийцел, Хенрик Кристофершен, Лейф Кристиан Нестволд-Хауген и Щефан Люц.

Пентюро има неосъществим задатък от 107 точки пред Одермат в генералното класиране за Световната купа преди утрешния слалом и може да се наслаждения на най-великия миг в кариерата си. Той е първият французин с огромния бистър глобус от 1997 година, когато победи Люк Алфон, а другояче единствено още легендата Жан-Клод Кили през 67-ма и 68-ма е реализирал такова нещо за "петлите ".

Un cadeau d'anniversaire pas comme les autres pour Pinturault
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР