Франция ще мобилизира 100 хил. полицаи и жандармеристи в навечерието

...
Франция ще мобилизира 100 хил. полицаи и жандармеристи в навечерието
Коментари Харесай

Френската полиция ще съблюдава спазването на комендантския час

Франция ще активизира 100 хиляди служители на реда и жандармеристи в навечерието на Нова година, с цел да съблюдават спазването на комендантския час и да не разрешават скупчването на хора навън, съобщи Би Би Си. Полицията е инструктирана да рапортува за новогодишни партира, да глобява участниците и да разпознава уредниците.

Вътрешният министър на страната Жералд Дарманин е разпоредил наличието на органите на реда в градските центрове и предградията от 20:00 ч., когато стартира комендантският час. В Париж половината от линиите на метрото ще бъдат затворени за вечерта. Дарманин също по този начин изиска да се обмисли прекъсване на публичния превоз в цялата страна.

Премиерът на Англия Борис Джонсън прикани хората да посрещнат новата година вкъщи, а Медицинският шеф на Националната здравна работа професор Стивън Поуис предизвести, че е ``абсолютно наложително`` да се заобикалят срещи със семейство и другари. ``Изключително значимо е всички да продължат да следват напътствията, като останат у дома``, сподели той. ``Ковид обича огромни тълпи, тъй че, апелирам, оставете празненствата за по-късно през годината``.

В Нова Зеландия , където коронавирусът беше елеминиран след непоколебим седемседмичен локдаун, проектите за новогодишната нощ протичат както нормално.

В Тайван бяха анулирани всички новогодишни празненства след първия случай на по-заразния вид на ковид, открит  във Англия. Тайван държи пандемията под надзор, с помощта на ранните и ефикасни ограничения за предварителна защита, в това число карантина за всеки, които идва от чужбина. На острова бяха доказани 800 случая, в това число седем смъртни случая, съвсем всички импортирани от чужбина.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР