Формирование от 38-и батальон за ядрена, химическа, биологична защита и

...
Формирование от 38-и батальон за ядрена, химическа, биологична защита и
Коментари Харесай

Военнослужещи участват в многонационалното учение на НАТО ,,Golden Mask-2022”

Формирование от 38-и батальон за нуклеарна, химическа, биологична отбрана и екология (ЯХБЗ и Е) от състава на Сухопътните войски взе участие в многонационалното сертификационно обучение,,Golden Mask-2022 ”, което се организира до 30 септември в региона на образователен полигон Берген – Мьонстер – Германия.

Деветнадесетте български военнослужещи от многофункционалния взвод за ЯХБЗ от състава на усилените сили за отговор на NATO ( NRF -23) в продължение на 12 дни показват качества по радиационно и химическо разузнаване взаимно със своите сътрудници от Германия, Франция, Италия, Румъния, Унгария, Чехия и Испания. Командир на взвода за ЯХБЗ е капитан Ангел Боев от състава на 38-и батальон за ЯХБЗ и Е.

Българският взвод е в състава на многофункционална рота от Италианската република, в която са включени италиански и румънски военнослужещи.

В рамките на същинската част на сертификационното обучение,,Golden Mask-2022 ” от 23 до 26 септември българските военнослужещи извършиха задания по нуклеарно, химическо, биологическо и радиологическо разузнаване, разпространяване на навалица, отбиване на съперник в зоната за отговорност на ротата.

Участието на персоналния състав от 38-и батальона за ЯХБЗ и Е в учението способства за шерване на опит в интернационална среда, надграждане на добитите качества и повишение на оперативната съгласуемост с армиите от страните-членки на НАТО.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР