Фондовите пазари отчетоха внушителни спадове, а активите убежища поскъпнаха след

...
Фондовите пазари отчетоха внушителни спадове, а активите убежища поскъпнаха след
Коментари Харесай

Търсят се убежища – акциите и еврото потънаха след речта на Путин

Фондовите пазари регистрираха внушителни спадове, а активите убежища нарастнаха след речта на Владимир Путин, в която той разгласи частична военна готовност на Русия и упрекна Запада в „ нуклеарен шантаж “. Повишен интерес се следи както към държавните облигации на Съединени американски щати, по този начин и към японската йена, към които вложителите нормално протягат ръка в миг на рецесия.

Указът на Путин помрачи в допълнение настроенията на пазара, който към този момент е нервозен поради предстоящото нападателно повдигане на лихвите от Федералния запас по-късно през днешния ден.

Широкият европейски показател EuroStoxx50 падна с към 1% до най-ниското си равнище от средата на юли. Еврото се срина с 0.7% по отношение на $ до 0.9903 $, а английският паунд се намали с 0.38% до 1.1338 $, откакто докосна ново 37-годишно дъно при 1.1304 $.

Движенията са към 10:30 ч. българско време.

Доларовият показател, който мери валутата по отношение на шест други съществени такива, се увеличи с 0.61% до 110.84 и означи нов връх от две десетилетия насам.

Доларът беше малко по-слаб по отношение на другата валута леговище – йената.

Еврото и паундът се разпродават мощно, до момента в който доларът е по-силен по отношение на тези европейски валути. Йената е даже по-силна, тъй че това са типични потоци от вид леговище “, сподели Шиничиро Кадота, старши валутен пълководец в Barclays в Токио.

Акциите бяха отслабени още преди обръщението на съветския президент, водени от безпокойството към предстоящото ново стягане на паричната политика от Фед. Решението на за лихвите в Съединени американски щати се чака по-късно в сряда.

Най-широкият показател на азиатско-тихоокеанските акции на MSCI се намали с 1.37%.

Японският Nikkei падна с 1.36% и доближи двуседмично дъно. Китайският софтуерен показател се намали с 0.71%, до момента в който Hang Seng в Хонконг загуби 1.48%.

Пазарите са уязвими “, уточни Франк Бензимра, началник на тактиката за акции в Азия в Societe Generale. „ Времето ще бъде мъчно за акциите и рисковите активи, стига да няма някакъв тип поврат от Фед. “

Централната банка на Съединени американски щати повежда крайник в седмица, в която повече от дузина други по света се чака да разгласят своите политически решения. Bank of Japan и Bank of England ще излязат с вести в четвъртък.

Шведската Riksbank към този момент изненада пазарите за една нощ с цялостен процентен растеж и предизвести, че ще има още през идващите шест месеца.

Въпреки това залозите за стягане на Фед останаха постоянни. Пазарите залагат на 83% късмет за ново нарастване от 75 базисни пункта, а 17% виждат възможност за цялостен процентен пункт.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР