На официална церемония кметът инж. Атанасов връчи награди за признателност

...
На официална церемония кметът инж. Атанасов връчи награди за признателност
Коментари Харесай

За първа година Община Кюстендил връчи награди за принос в сферата на културата

На публична гала кметът инж. Атанасов връчи награди за благодарност към просветители!

За първа година Община Кюстендил връчва награди за принос в областта на културата. Номинациите за изявени персони, със важен принос в развиването на локалната, районна и национална просвета бяха направени от шефовете на културните институти по покана на кмета инж. Атанасов. Девет потвърдени експерти, дали своя принос в разнообразни сфери на културата бяха номинирани, а двама от тях бяха отличени и получиха почетния плакет на Община Кюстендил.

Кметът инж. Атанасов благодари за всеотдайния им труд и акцентира, че те са хората, които възпитават, образоват и насочват нашите деца, което е най- значимата и виновна задача в нашето общество.

Арх. Юлий Фърков бе посмъртно отличен с Награда на община Кюстендил за принос в областта на културата 2024 година

От името на фамилията му премията получи основният проектант на Община Кюстендил Теодор Илиев.

„ Благодаря, за тази премията от името на фамилията му и за уважението и високата оценка, която тя символизира за живота и труда на арх. Фърков. Надявам се неговото пристрастеност и обич за Кюстендил да е докоснала сърцата на всеки който го познаваше и работеха с него, с цел да продължим битка му за развиване на нашия капацитет като културен и туристически център “, съобщи арх. Илиев.

Наградата на община Кюстендил за принос в областта на културата за 2024 получи Проф. Валентин Господинов.

Удостоени с Номинация за принос в областта на културата бяха още:

Доц. доктор Ангел Симеонов Джонев

Мирослава Божидарова Таскова

Димитър Георгиев Божилов

Михаил Георгиев Калдъръмов

Виолета Йорданова Атанасова

Евгени Симеонов Серафимов

Галинка Дамянова Симеонова

Кметът инж. Атанасов награди и отличени педагози в областта на образованието на база стимулирани оферти от шефовете на кюстендилските учебни заведения и детски градини.

В категория „ Учител в предучилищно обучение “ за реализирани високи резултати, креативна интензивност и издигане престижа на образованието в Община Кюстендил се отличават:

Виолета Димитрова- ДГ „ Славейче “, Надя Николова- ДГ „ Еделвайс “ и Силвия Николова- Атова- ДГ „ Първи юни “

В категория „ Учител в начален стадий, ЦПЛР-ОДК “ за реализирани високи резултати, креативна интензивност и издигане престижа на образованието в Община Кюстендил се отличават:

Галина Гикова-Александрова- Шесто ОУ „ Св. Паисий Хилендарски “, Елка Пенкова- НУ „ Св. Климент Охридски “, Любка Радкова- ЦПЛР-ОДК и Ренета Михалкова ОУ „ Св.св. Кирил и Методий “.

В категория „ Учител в прогимназиален стадий “ за реализирани високи резултати, креативна интензивност и издигане престижа на образованието в Община Кюстендил се отличава Снежинка Тодорова- ОУ „ Св.св. Кирил и Методий “

В категория „ Учител в гимназиален стадий “ за реализирани високи резултати, креативна интензивност и издигане престижа на образованието в Община Кюстендил са отличени:

Албена Джонева- ПМГ „ Проф. Емануил Иванов “, Борислав Гошев- ПГИМ „ Йордан Захариев “, Диляна Боева- ПГИМ „ Йордан Захариев “ и Донка Стоянова- ЕГ „ Д-р Петър Берон “

„ Млад преподавател на годината “

В Категория: “Млад преподавател в предучилищното обучение “ за реализирани високи резултати, креативна интензивност и издигане престижа на образованието в Община Кюстендил се отличават:

Ралица Андонова- Христова – ДГ Слънце

В Категория: “Млад преподавател в начален стадий, ЦПЛР- ОДК “ за реализирани високи резултати, креативна интензивност и издигане престижа на образованието в Община Кюстендил се отличават:

Васил Василев- НУ Св.Климент Охридски “

В Категория: “Млад преподавател в гимназиален стадий “ за реализирани високи резултати, креативна интензивност и издигане престижа на образованието в Община Кюстендил се отличават:

Миглена Цекина- ПМГ „ Проф. Емануил Иванов “,

Директорът на ОУ “Паисий Хилендарски “ Здравка Тасева е Директор на годината за област Кюстендил.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР