Към момента случаите на коклюш в България са около 1300.

...
Към момента случаите на коклюш в България са около 1300.
Коментари Харесай

Ангел Кунчев: Около 1300 са случаите на коклюш в България

Към момента случаите на коклюш в България са към 1300. От тези инфектирани малко над 100 са в болница и огромна част от тях са признати за здравно наблюдаване, за по-активно лекуване, с цел да сме сигурни, че няма да се стигне до неприятни последствия. Това съобщи  главният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев в предаването “Събуди се ” по Нова телевизия.

По думите му мерките, които бяха взети за понижаване на възрастта на ваксиниране и опцията да бъдат ваксинирани бременните дами стартират да дават своето отражение в допълнение, тъй че да няма необятно разпространяване. Кунчев акцентира, че близо 400 бременни дами са ваксинирани през последните дни. 

Той поучава имунизационният календар да се съблюдава и да се извършва в точния момент.

Епидемията от коклюш върви със относително ниски темпове. Бактерията намира мъчно неимунни лица, които да болести, заради което даже да зародят дребни епидемиологични гърмежи в някои учебни заведения, те са лимитирани и няма такова необятно разпространяване, изясни Кунчев.

За това дали може човек, който е преболедувал коклюш да се болести още веднъж, Кунчев бе безапелационен, че това е допустимо, само че е по-скоро изключение.

С най-високи стойности на инфектирани е Югозападна България - София област, Кюстендил, Перник и Благоевград. Те образуват над 60% от случаите. Нямаме област, в която да нямаме регистрирани случаи на коклюш. Този развой ще продължи с постепенно движение, добави той.

Кърлежите са в някакъв взрив тази година. Случаите на ухапани хора от кърлежи започнаха още от края на март. До 24 часа след впиването кърлежът се смъква леко, тъй като той не е надълбоко впит в кожата и опцията да е предал някаква зараза е минимална, сподели още Кунчев. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР