Фондация Бил и Мелинда Гейтс планира тази година да похарчи

...
Фондация Бил и Мелинда Гейтс планира тази година да похарчи
Коментари Харесай

Бил Гейтс ще похарчи рекордна сума за здравеопазване тази година

Фондация " Бил и Мелинда Гейтс " възнамерява тази година да похарчи 8,6 милиарда $ – повече от всеки път, защото след пандемията финансирането на опазването на здравето в страните с най-ниски приходи се забавя.

Бюджетът за 2024 година, утвърден от управителния съвет на фондацията, е с 4% по-голям от миналогодишния и с 2 милиарда $ по-голям от този за 2021 година

В изказване фондацията съобщи, че световните бюджети за опазване на здравето понижават като цяло, а приносът за опазването на здравето в страните с най-ниски приходи се забавя.

Фондация " Гейтс " към този момент е основен финансиращ орган в региона на световното опазване на здравето и се сблъсква с рецензии поради несъразмерното си въздействие, само че предходната година основният изпълнителен шеф Марк Сюзман съобщи, че не може да се отдръпна, до момента в който другите не се засилват, като възнамерява да изразходва 9 милиарда $ годишно до 2026 година

" Не можем да приказваме за бъдещето на човечеството, без да приказваме за бъдещето на опазването на здравето ", съобщи Бил Гейтс, който основа фондацията през 2000 година дружно с тогавашната си брачна половинка Мелинда, която към момента работи там след развода им, напомня Reuters.

Фондация " Гейтс " от дълго време е насочила вниманието си към нововъведенията в опазването на здравето, а новото финансиране има за цел частично да обезпечи достъп до повече нови технологии за най-уязвимите хора по света.

След изключителната обстановка, обвързвана с пандемията, през 2024 година фондацията ще се върне към дългогодишните си предпочитани области за справяне с по-широките закани от инфекциозни болести и водещите аргументи за детската смъртност.

Гейтс съобщи, че майките и бебетата, които умират единствено поради мястото, в което живеят, " не ми дават да дремя ".

Той и други ръководители от фондацията ще показват здравни артикули, които могат да спасят милиони животи - от пластири за ваксини до ултразвуков инструмент с изкуствен интелект, по време на Световния конгрес в Давос.

Бил Гейтс ще приказва и за капацитета на изкуствения разсъдък в опазването на здравето в по-широк проект по време на събитието, добавя Reuters.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР