Фолклоризация на политическия ни живот. Така социалният антрополог Харалан Александров

...
Фолклоризация на политическия ни живот. Така социалният антрополог Харалан Александров
Коментари Харесай

Анализатор: Приказката у нас стана готическа

Фолклоризация на политическия ни живот. Така общественият антрополог Харалан Александров разяснява в тв изявление задочния разговор сред укримащия се в дубай хазартен необут с 18 обвинявания Васил Божков и властта. Използването на комикси и приказки той дефинира по този начин: " Приказката или разказите в миналото са се употребявали, с цел да се изясни страшната реалност, това припомня на примитивни религии и тотемични култове. Има положителни и неприятни герои, левент, който да избави този свят, ламя, с няколко глави. Епохата на модерността, която се опита да трансформира политиката в рационално занятие, трагично се връща обратно поради възходящата трудност. Това е и един от парадоксите на развиването “.

По думите му сега българската приказка е станала готическа, борбата на всеки от разказвачите е да опише другия като неприятен.

Метафората става повсеместен конструкт за разказване на света. Обречени сме да живеем в един по-приказен свят в смисъла на сложността му, която желаеме да опростим, с цел да разберем, сподели още Харалан Александров.

Социалният антрополог разяснява още безредиците в Съединени американски щати и събарянето на статуии на видни персони, оповестени през днешния ден за расисти. „ Новото потомство на нацията нападат не изпълнителите на властта, а знаците на властта. Истинският протест е против устоите, бащите, фундамента на цивилизацията, в която си израснал, това е да обезглавиш статуята на един от водачите на нацията ( тази на Христофор Колумб – б. р.), които гледат от високо и припомнят с наличието си, че са им задължени и да следват техния път, който те са начертали “, сподели Александров

.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР