Фокстериерите са активни кучета, които се нуждаят от правилни грижи

...
Фокстериерите са активни кучета, които се нуждаят от правилни грижи
Коментари Харесай

Хранене на Фокстериер

Фокстериерите са дейни кучета, които се нуждаят от верни грижи и хранене. Както при всяка една порода, по този начин и тук е значимо да се погрижите за вярно подбраната им диета, с цел да може кучето постоянно да е мощно и издръжливо. При избора на храна за фокстериер би трябвало са се съoбразите и с това, че тези питомци са извънредно енергични и обичат да прекарват доста време на чист въздух.

Хранене на дребни кученца фокстериер

През първите седмици от живота си дребното кученце фокстериер се храни извънредно с майчиното мляко, само че откакто навърши три седмици, стопаните би трябвало да стартират да хранят любимеца си със особено мляко на прахуляк (леко подсладено), както и яйца.

След като навърши пет седмици се предлага последователно да се вкарва прясното натурално мляко, както и зеленчуците, които са авансово настъргани. От тази възраст също се предлага последователно да се вкарва суровото месо в диетата на кучето.

Отначало е належащо да се дава в доста дребни количества (приблизително 10 g), а като опция можете да предложите на кученцето варен жълтък. От шестия месец можете да започнете да давате на Фокстериера разнообразни вътрешности: сърца, черен дроб, бъбреци, само че единствено варени.

Колкото по-малко е кученцето, толкоз по-често се храни денем. С възрастта броят на храненията дневно понижават, само че надлежно и самата порция се усилва. Например, двумесечното кученце Фокстериер може да се храни до шест пъти дневно, а когато е на една година - 2-3 пъти.

 Куче от породата фокстериер

Хранене на възрастното куче фокстериер

Възрастните кучета би трябвало да продължат да получават задоволително хранителни субстанции. Протеините са извънредно значими за тях, по тази причина наложително би трябвало да им давате разнообразни месни артикули (говеждо, пилешко, агнешко).

Месото може да се дава, както сурово, по този начин и варено. Освен това Фокстериерите би трябвало да ядат храни като извара, яйца, зърнени храни, риба (морски дарове), както и горски плодове. Като цяло менюто им би трябвало да се състои главно от протеини, само че също по този начин е значимо да участват фибрите.

Има някои храни, които са строго неразрешени за животното, като в тази група влизат сладкишите, тлъстите храни (свинско месо), консервираните храни, подправките, картофите и боба. Не би трябвало да забравяме за сходни предизвестия и повърхностно се отнасяме към храненето на нашия домакински любим, мислейки си, че можем да даваме на кучето каквото и да е.

Имайте поради, че точно вярното и здравословно хранене е в основата на положителното здраве на кучето ви. Именно от това, с какво го храните, дали получава всички витамини и минерали и по този начин нататък, значително зависи даже, какъв брой ще живее вашият питомец.

Именно по тази причина да вземем за пример не трябва да храните Фокстериерите с всичко, което ви е останало, тъй като човешка храна може да е много нездравословна за здравето им. Ако храните кучето си с домашно приготвена храна, тогава е значимо от време на време да се пускат проучвания във ветеринарна клиника, т.е. с цел да се разбере дали питомецът ви получава всички нужни за здравето му витамини и минерали.

При качествените сухи и мокри купешки храни този проблем е елементарно решим, защото в тях към този момент се съдържат всички нужни за здравето на фокстериера хранителни субстанции, имайки поради самостоятелните им потребности.

 Фокстериерът е интензивно куче

Грижете се за фокстериера вярно, тъй като точно от това зависи неговото здраве. Не бива да пренебрегвате и вярното хранене на Фокстериерите, защото това може да докара освен до проблеми с храносмилателната система, само че и да е причина за отключването на редица заболявания.

Именно по тази причина постоянно е добре да се консултирате с ветеринар, който да ви посъветва за меню на кучето ви. И не на последно място, постоянно водете кучето на профилактични прегледи, защото по този начин може да се следи развиването им, което е не по-малко значимо.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР