Фирма уволни 60 шивачки във Велико Търново. За предстоящото масово

...
Фирма уволни 60 шивачки във Велико Търново. За предстоящото масово
Коментари Харесай

Фирма уволни 60 шивачки, Агенцията по труда я погна

Фирма уволни 60 шивачки във Велико Търново. За идното всеобщо редуциране е подадено документално съобщение в Дирекция „ Инспекция по труда “, заяви за Радио „ Фокус “ – Велико Търново шефът на структурата инж. Невена Стефанова. Тя посочи, че следва инспекция за това дали се съблюдават всички законови процедури. Освен това добави, че броят на уволнените ще е над 10% от всички чиновници, това е и повода процесът да се смята за всеобщ.

Информация за това дали предприятието ще бъде напълно закрито за в този момент няма.

„ Ние ще проверим дали служащите са събирани и известени за идните действия, дали е изработен асортимент. Това включва процедурата по всеобщи уволнения “, разяснява още инж. Стефанова. Данни за нарушавания на трудовото законодателство от горепосочената компания не са регистрирани. Това е първото за годината сходно редуциране.

През юни дирекцията е проверила общо 109 предприятия във всички браншове на стопанската система. Констатираните нарушавания са 270, като 74 тях свързани с организацията и ръководството на дейностите по здравословни и безвредни условия на труд. „ Тези по сигурност на работното съоръжение и софтуерните процеси са 27. За неспазването на хигиена на труда са открити 12. По трудовите правно отношение нарушаванията са 141 броя, като най-честите са по заплащането на труда и работното време. В резултат на осъществените инспекции са дадени 257 наложителни за осъществяване наставления “, уточни още специалистът. Съставените актове са 17. През отчетния интервал е открито погашение на работни заплати в размер на 49 578 лв..
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР