Финансовото министерство на САЩ наложи санкции на седем руски официални

...
Финансовото министерство на САЩ наложи санкции на седем руски официални
Коментари Харесай

Ето срещу кои руснаци са насочени американските санкции

Финансовото министерство на Съединени американски щати наложи наказания на седем съветски публични лица в отговор на опита за отравяне на опозиционера Алексей Навални, съобщи AFP.

Санкционирани са шефът на Федералната работа за сигурност Александър Бортников, първият заместник-ръководител на администрацията на президента Сергей Кириенко, генералният прокурор Игор Краснов, ръководителят на Федералната работа за изтърпяване на санкции Александър Калашников, началникът на ръководството по вътрешна политика към съветския президент Андрей Ярин и заместник-министрите на защитата Алексей Криворучко и Павел Попов.

" Използването на химически оръжия от Кремъл за задръстване на устата на един политически конкурент и заплашване на други демонстрира явното му неуважение към интернационалните правила ", съобщи министърката на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън. Говорителката на съветското Министерство на външните работи Мария Захарова дефинира приемането новите американски наказания като враждебна антируска офанзива, която цели да накаже Москва. По думите ѝ Вашингтон се пробва „ да култивира облика на външен зложелател “ на фона вътрешните си проблеми.

Междувременно стана ясно, че Европейски Съюз ще резервира глобите си против Русия поради поддръжката ѝ за проруските сепаратисти в Източна Украйна, увери ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел, който е на двудневно посещаване в района. " Русия не отговори на подхванатите от Киев позитивни ограничения в границите на мирния развой. Ето за какво нашите стопански наказания против Русия ще се запазят ", сподели Мишел на взаимна конференция с украинския президент Володимир Зеленски. Мишел разгласи началото на стратегия за икономическа помощ за този доста безпаричен район. Европейски Съюз ще помогне и за основаването на спомагателни пропускателни пунктове по фронтовата линия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР