Предполагаемо огнище на криптоспоридиум – за което се смята, че

...
Предполагаемо огнище на криптоспоридиум – за което се смята, че
Коментари Харесай

Стотици хора в град в Обединеното кралство внезапно се разболяват от „най-тежката болест и болки в стомаха“

Предполагаемо огнище на криптоспоридиум – за което се счита, че визира „ стотици “ в приморски град – сега се проверява след многочислени отчети, появили се на обществена медия.

Симптомите, докладвани в Brixham, Devon, включват тежка водниста диария, стомашни болки, гадене или повръщане, лека тресчица и загуба на вкус, нормално с дълготрайност от една до две седмици. Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство (UKHSA) управлява следствието, само че към момента не е удостоверила детайлности за епидемията. Междувременно South West Water (SWW) увери, че техните проби за качеството на питейната вода в Brixham са дали ясни резултати.

Cryptosporidium, паразит, който може да живее в червата и изпражненията на инфектирани хора и животни, може да разпространяване посредством плуване в или консумация на нечиста вода, наред с други пътища като инфектирана храна. Говорител на South West Water сподели: „ Запознати сме с изявления в обществените медии по отношение на качеството на питейната вода в...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР