Финансовите министри на страните от Г-20 трябва да вземат решения

...
Финансовите министри на страните от Г-20 трябва да вземат решения
Коментари Харесай

Разговорите на срещата на Г-20 минават под знака на войната в Украйна

Финансовите министри на страните от Г-20 би трябвало да вземат решения във връзка с икономическите провокации, произлизащи от съветската инвазия в Украйна, защото в противоположен случай филантропичните последствия ще бъдат пагубни, съобщи домакинът Индонезия при започване на срещата на министрите в Нуса Дуа на остров Бали, съобщи Ройтерс.

Западните представители остро нападнаха съветските министри, присъстващи на срещата, а американският министър на финансите Джанет Йелън съобщи, че " бруталната и несправедлива война " е виновна за икономическата рецесия, пред която е изправен светът.

Индонезия пробва да откри общи допирни точки по време на диалозите, министър Шри Муляни Индравати уточни, че светът гледа на срещата с огромни очаквания и има вяра, че Г-20 може да стигне до решение на проблеми като повишаващите се цени на храните и компликациите пред бедните страни да изплащат задълженията си.

" Ние сме наясно, че цената на неуспеха ни да работим дружно е по-висока, в сравнение с можем да си позволим. Хуманитарните последствия от това за света и изключително за доста страни с ниски приходи биха били пагубни ", сподели тя.

Шри Муляни прикани сътрудниците си да приказват по-малко за политика и " да градят мостове ", по които да се стига до повече решения и съответни дейности.

Йелън обаче отвърна, че съветските финансови представители на срещата носят отговорност за " ужасяващите последствия " от войната. " Започвайки тази война, Русия носи цялата отговорност за отрицателните последствия за международната стопанска система, изключително за високите цени на суровините ", сподели Йелън.

Според нея една от дилемите на срещата е да убеди огромните международни кредитори, в това число Китай, да вземат ограничения за облекчаването на задълженията на страни, които са в затруднено състояние.

На срещата в Бали участва съветският зам.-финансов министър Тимур Максимов, до момента в който Антон Силуанов взема присъединяване виртуално от Москва. Максимов приказва пред сътрудниците си без те да изоставен залата, показва стартират източник.

Западни представители неведнъж посочваха, че срещата на Г-20 не може да протече " както нормално, поради наличието на съветски публични лица. Канадският финансов министър Кристия Фриланд сподели на руснаците, че ги държи персонално виновни за " военните закононарушения ", осъществявани в Украйна, заяви западен представител за Ройтерс.

Фриланд, чиито прародители по майчина линия са родени в Украйна, съобщи при откриването на срещата, че войната е " най-голямата опасност за международната стопанска система сега ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР