Фейсбук Пременени в народни носии девненци зарязаха лозите, въпреки ниските температури,

...
Фейсбук
Пременени в народни носии девненци зарязаха лозите, въпреки ниските температури,
Коментари Харесай

В Девня зарязаха лозите с наричане за здраве и берекет

 Фейсбук Пременени в национални носии девненци зарязаха лозите, макар ниските температури, научи Varna24.bg от споделен коментар и фотоси на общинския консултант от Девня Денис Куцаров. Ето какво показа в обществената мрежа той:

" Скъпи девненци, по традиция на 14 февруари означаваме Трифон Зарезан или Св. Трифон-покровител на виното, лозарите и кръчмарите. Празникът отлично съответствува с католическата традиция да се уважава Свети Валентин, настойникът на любовта.

Затова считам, че двата празника не се опълчват, а в противен случай – допълват. Кой ще отхвърли, че виното и любовта вървят неразделни?

Решихме с правилни приятели да спазим традицията и на този ден да зарежем ритуално лозите, както прилича, с цел да се помолим най-вече за здраве, за благодат, за връщането ни към един по-спокоен и добър живот.

На този прекрасен български празник, Ви поисквам от сърце да са цялостни душите и чашите, да пребъде положителното и любовта в живота на всеки от вас и да вървим напред дружно с религия и оптимизъм, да се поддържаме и да бъдем по-толерантни един към различен, по-човечни и единни ", написа Денис Куцаров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР