Фейсбук >По време на проверката беше извършен обход на плаж Иракли“

...
Фейсбук
>По време на проверката беше извършен обход на плаж Иракли“
Коментари Харесай

Експерти откриха замърсяване на плаж Иракли“ с палмово масло, изхвърлено от кораб

 Фейсбук >
По време на инспекцията беше осъществен обход на плаж " Иракли “ и прилежащата му плажна линия, който е със свободен достъп, не е предан на концесия и се стопанисва от Община Несебър. Не е открит брегови източник на замърсяване. При огледа е установено съществуване на единични бройки полуразтопени мазни топчета, със характерен аромат на мазнини, с величина към 1-3 см., изхвърлени от морето, за което на общината е направено наставление за разчистване в двудневен период.  

Според информация на ИА " Морска администрация “, регистрираното замърсяване евентуално е от палмово масло, изхвърлено в морето в резултат на миене на кораби – продуктовози, позволено от интернационалните регулации при съблюдаване на строго избрани условия за раздалеченост от брега - отвън 12-милната зона. Вероятно се касае за директно преминаващ транспортен съд, защото в българските пристанища не се разтоварва в течно положение сходен товар. 

Експресните резултати на място записват незначителни отклоняване по индикаторите разперен О2 и плътност. 

При инспекцията е взета една водна проба от морето, която ще бъде оценени в акредитирана Регионална лаборатория – Бургас и резултатите ще бъдат оповестени на електронната страница на БДЧР.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР