Фармацевтичният гигант Pfizer насочва погледа си към процъфтяващия пазар на

...
Фармацевтичният гигант Pfizer насочва погледа си към процъфтяващия пазар на
Коментари Харесай

След Covid: Pfizer тества новите си лекарства за отслабване

Фармацевтичният колос Pfizer насочва погледа си към процъфтяващия пазар на медикаментите за намаляване за да се възползва от златната тресчица в промишлеността, провокирана от фирмите Eli Lilly и Novo Nordisk.

Ключова роля за навлизането на компанията в ново конкурентно пространство ще има евентуалният триумф на пробната терапия срещу затлъстяване - Danuglipron. 

Анализаторите чакат, че идните данни за лечението, които ще бъдат оповестени до края на годината, ще дефинират конкурентоспособността на Pfizer по отношение на одобрените играчи.

Mounjaro на Eli Lilly и Wegovy на Novo Nordisk преобладават в бранша на медикаментите за намаляване със своите артикули, като на фона на присъединяване на Pfizer в сегмента в този момент създават нови, оповестява CNBC.

Pfizer вижда обилни пазарни благоприятни условия в GLP-1 - клас артикули, ориентирани към понижаване на тежестта и възстановяване на контрола на диабета, имитиращи чревни хормони за угнетяване на апетита.

Главният изпълнителен шеф на компанията Алберт Бурла планува евентуален пазар на стойност 90 милиарда $, като Pfizer се стреми да завладее 10 милиарда $ дял посредством артикули за перорално приемане.

Този стратегически ход идва в миг, в който Pfizer се пробва да се възвърне от спада в търсенето на своите ваксини против Covid-19, което се отрази в 40% спад на акциите им през тази година, показва CNN.

Пероралните лекарства се създават по-лесно, като смекчават рестриктивните мерки в доставките, с които сесблъскват инжекционните им други възможности, отбелязва изданието.

Въпреки това Pfizer се сблъсква със песимизъм, откакто през юни приключи производството на таблетки, предопределени за приемане един път дневно. Причината бяха неприятни резултати, сочещи нараснали чернодробни ензими при потребителите.

Този крах остави на Pfizer по-неудобния вид Danuglipron, който се приема два пъти на ден. Резултатите от пробния интервал ще бъдат деликатно обсъждани, като се чака позитивните данни да възродят ентусиазма на вложителите, написа CNBC.

Новите изследвания от пробния интервал на усъвършенстваната версия на продукта, която се приема един път дневно, би трябвало да излязат при започване на идната година.

Дори и при окуражаващи резултати, удобството на хапчето, което се приема един път на ден, остава приоритет както за лекарите, по този начин и за пациентите.

Здравни специалисти споделят пред CNBC, че хората постоянно не помнят да вземат обещано лекарство, в случай че би трябвало да го създадат два или ти пъти пъти в един ден.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР