ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Великият комуникатор

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Войната издигна Володимир Зеленски, който до неотдавна беше политически новобранец, до растежа на огромен водач на украинците и знак на смелост за целия свят. Но той бе по-малко сполучлив в обществената дипломация с основни водачи на Европейски Съюз.

Облечен в емблематичната си спортната тениска в цвят каки, ​​той не стопира да прави онлайн обръщения към аудитория, варираща от срещи на върха на водачите до премиите „ Грами “. Зеленски стана разпознаваемо лице във всяко домакинство, на всеки континент.

Зеленски е може би най-влиятелният човек в света – най-малко е подобен съгласно класацията на читателите на списание „ Тайм “ за 2022 година

Във всяка тирада, съгласно публиката, Зеленски вкючваше историческа алюзия, отпратка към добре познати травматични събития в историята на всяка страна, която се чака да провокира съпричастност към страданията на украинците.

В тирада пред английския парламент Зеленски се базира на немските бомбардировки над Лондон по време на Втората Световна война, в обръщението към Конгреса на Съединени американски щати загатна Пърл Харбър, а пред немския Бундестаг – Берлинската стена.

Имаше обаче един случай, когато споменаването на Холокоста в тирада пред Кнесета, беше разкритикувано в Израел като несвоевременно. Но като цяло Зеленски направи положително усещане пред аудитория по целия свят.

Там, където Зеленски е по-малко сполучлив като комуникатор, е в обществената дипломация, включваща основни водачи на Европейски Съюз.

Не единствено неговите министри, само че и самият Зеленски подлага на критика обществено френския президент Еманюел Макрон за неговата позиция, че Европа би трябвало да заобикаля да унижава Путин.

Зеленски загатна, че Макрон желае да избави имиджа на Путин, като заплати с украинска територия. Елисейският замък отхвърли обвиняванията на Зеленски.

С Германия беше достигната ниска точка в връзките, когато Украйна анулира визитата на президента Фанк-Валтер Щайнмайер.

Зеленски също по този начин обществено подлага на критика Германия, тъй като бави изпращането на оръжия и муниции. Това е обективен укор. Но дипломатическото неуважение към Щайнмайер беше засегнатост за Берлин.

Киев чака, че срещата си на върха на 23-24 юни Европейски Съюз ще вземе решение за даване на Украйна на статут на страна кандидатка за Европейски Съюз.

Авторът на тази публикация обаче счита, че Зеленски дава причини на Париж и Берлин, че сходно решение е прибързано.

Не можете да се присъедините към едно семейство, в случай че обществено се карате с някои от членовете му.

Турският президент Ердоган непрестанно наскърбява доста от сътрудниците си от Европейски Съюз, и нищо чудно, че процедурата за присъединение на страната му към Европейски Съюз е надълбоко замразена.

Дипломати разясниха, че сериозния звук на Зеленски във връзка с сътрудниците му от Европейски Съюз не му оказва помощ те да се съгласят, че подобен човек (много самоуверен и в действителност доста популярен) би трябвало да взема решенията дружно с тях.

Много страни в Европейски Съюз поддържат бързото участие на Украйна в Европейски Съюз. Но Париж и Берлин евентуално ще решат, че обещанието за присъединение на Украйна към Европейски Съюз в актуалната фаза на войната с Русия ще бъде по-нататъшна стъпка в ескалацията с Русия и затова Украйна няма да получи статут на кандидатка.

Интересно е да се види дали Макрон ще посети Киев преди края на френското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Остават още три седмици.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР