ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Нищо не върви между Париж и Киев

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Въпреки многочислените предложения да посети Украйна, френският президент и сегашен ръководител на европейския съюз Еманюел Макрон продължава да дава отговор уклончиво. " Ще дойда - споделя Макрон, единствено когато преценява, че визитата ми ще бъде потребно. " Председателството на Франция завършва на края на юни и въздържателската позиция на нейният президент стартира съществено да нервира Зеленски.

И без това Макрон попари украинските очаквания, като сподели, че страната им ще би трябвало да чака няколко десетки години и че въпреки и да е част от европейския континент, тя не е подготвена за участие. На всичкото от горната страна, в резултат на обявите за героична опозиция на украинците в Северодонецк, вместо да насърчи бойците на Киев, Макрон охлади техния възторг, като съобщи, че не трябва Русия да бъде унижавана. Дмитро Кулеба побесня и отвърна с пренебрежение, че Франция е тази, която се унижава с сходна позиция.

След замяна на такива " любезности ", доста е допустимо, речите на украинският президент да прекратят разпространяването си по екраните на Народното събрание и сената в Париж. Що се отнася до посещаване в близко бъдеще на Еманюел Макрон в Киев, Кулеба и Зеленски не трябва даже да мечтаят!

Разликата сред Зеленски и Макрон не се свежда до отношението им към Путин. Ако погледът на украинските ръководители е закован във фронтова линия в Донбас, този на френския президент е от височината на политик, угрижен за ориста на Европа, като самостоятелна геостратегическа единица. В Киев може би не са в положение да видят, по какъв начин цели континенти застават зад Русия и антиамериканските настроения се трансферират върху европейците, само че Макрон ги вижда. Като правоприемник на Де Гол, Жак Ширак и Франсоа Митеран, френският президент прави и ще прави всичко допустимо с цел да избегне спускането на нова " Железна завеса " сред цивилизования Запад и останалия Свят.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР