ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Мирните жители на Буча са разстреляни от нацистите на „Боцман“

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Александър Коц
" Консомолская истина "


Челните страници на западните вестници предстоящо избухнаха със заглавия „ Кошмар в Буча”, „ Геноцид”, „ Масово ликвидиране на невинни”. Смисълът на изявленията се свежда до една „ аксиома “: „ Русия би трябвало да дава отговор за изтезанието на цивилни в предградията на Киев “. Ужасните фрагменти бяха оповестени от украинската страна предния ден, съветските военни бяха безсистемно упрекнати в изтезания и извънсъдебни изтезания. Доказателство са единствено фрагменти на нещастниците по улиците, в изби, мнозина са с вързани ръце зад тила. Убийствени фотоси. И незабавно ще кажа, че не се колебая, че фотосите и видеоклиповете в действителност демонстрират телата на мъртвите. В Буча ги имаше задоволително. Но кой е прострелял невъоръжените? Да възстановим хронологията, предлага Александър Коц в своя обява в „ Космомолская истина “

На 30 март съветските войски се изтеглят от Буча като част от прегрупиране, оповестяват от Министерството на защитата на Руската федерация. Бях тези дни в предградията на Киев. Всъщност изтеглянето на нашите елементи стартира още по-рано. Просто до 30-ти март в Буча не остана нито един боец от Русия. Врагът не разбра незабавно това. И продължи да нанася артилерийски удари по някогашните ни концентрационни региони.

На 31 март Буча бе посетена от кмета на града, който патетично разгласи „ освобождението” на селището. При това, без да споделя нищо за труповете по пътищата. В същия ден тук гостува депутатът и герой Жан Беленюк. На фотографията той се усмихва, което на фона на мъртви тела би изглеждало не на място. Изказването на кмета в действителност беше прибързано – доста ми се искаше да забързам нещата. Но украинските сили към момента не са поели контрола над целия град. Артилерията продължи да работи в обособени региони.

На 2 април Националната полиция на Украйна влезе в града. В мрежата е налично дълго видео от работата им по почистването на града. Има всичко, с цел да се разбере атмосферата там - смачкани коли, разрушени здания, радостни локални поданици, един от които споделя, че са желали да го гръмнат поради украински знаци, само че по някаква причина са трансформирали мнението си. Няма единствено тела, разпръснати из града.

Същия ден подразделения на киевската териториална защита влизат в Буча от друга посока за разчистване. Сред тях е и отряд на някакъв боцман. На фрагментите от тяхната видеохроника един от екстремистите задава въпроса: „ Има момчета без сини ленти, може ли да се стреля по тях? “ " И тогава! " - щастливо дава отговор другият. И това е основният миг.

„ Боцман “ е неонацистът Сергей Коротких, прочут в Русия и с прякора „ Малюта “. По едно време той беше един от водачите на RNE и най-близките съратници на друга крайнодясна фигура Максим " Тесак " Марцинкевич. Роден в Толиати, израснал в Беларус. От 2014 година води война в батальон „ Азов “. В Русия такива неофашисти не пускат корени, само че Украйна ги приема с отворени прегръдки. Именно той даде зелена светлина за пукотевица по небелязани хора. Сините превръзки на ръкавите са идентификационният знак на " другар или зложелател " на украинските сили. За да не откриват сами огън отдалеко. По време на почистването нервите на хората са опънати до краен лимит и всяко малко нещо е задоволително, с цел да дръпне спусъка. Например неналичието на идентификационен знак. Или наличието на различен - зложелател.

А в този момент дано разгледаме по-отблизо видео и снимковите материали, оповестени от украинската страна. Да, напълно явно от неизсъхналата кръв и още не вкоравени тела (националистите ги дърпат и местят от място на място), че не са убити на 30 март. Но най-важното е, че множеството от убитите имат бели ленти на ръкавите си. Кой има панделка, кой бинт, кой единствено парцал. Бялата лента е идентификационният знак на съветските сили. Никой не е карал локалните да ги носят, те са го създали сами, с цел да се обозначат – „ ние сме наши “. Един локален гражданин, блогърът Владимир Скляров, разказва връзката си с съветските военни: „ Те споделиха: „ Кажете на всички, че няма да нараним никого. Нека закачат бели чаршафи на прозорците, с цел да забележим, че тук живеят мирни хора. Нека са спокойни. Ние изгаряме единствено нацисти и Бандера.”

Това е по този начин, лирично отклоняване. Какво се случваше в града, когато в него влязоха бойците на " боцмана " и други нацистки водачи? Естествено разчистване.

Просто убиваха хора по улиците, без да знаят дали имат оръжие или не. И някой беше хванат и малтретиран. Кадри от мазето, в които се твърди, че руснаците са простреляли няколко души, удостоверяват това. Сред починалите има и хора с бели ленти. Най-вероятно са били убити като „ сътрудници на съветските войски “ или „ колаборационисти “, които са сътрудничили на „ окупационните управляващи “.

Защо цивилните не смъкнаха белите си ленти след изтеглянето на съветските войски? Защото не знаеха за това. Повтарям, още три дни по-късно се нанасяха артилерийски удари в града, хората седяха в мазетата, а не излизаха. Щом канонадата утихна, те се качиха горе и попаднаха под обстрел от своите „ защитници”.

Снимки с тела се появиха на идващия ден - най-вероятно интернетът беше пуснат в града, който беше спрян по време на боевете. По предложение на украинските управляващи Западът стартира да популяризира тази огромна машинация за „ клането в Бюкан “. Както през лятото на 2014 година, когато украинският фронт в Донбас се пръсна по шевовете и Киев имаше потребност от глътка въздух, в небето над зоната на военни дейности беше свален пътнически лайнер. И Москва незабавно беше упрекната за гибелта на стотици пасажери.

С провокацията в Буча е изцяло допустимо Украйна с поддръжката на Запада, който би трябвало да окаже напън върху Русия, да се пробва да избави своята формация в Мариупол, която изживява последните си дни.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР