Европейският съюз ще създаде своя собствена агенция за биомедицински изследвания

...
Европейският съюз ще създаде своя собствена агенция за биомедицински изследвания
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен каза как ЕС ще се подготви по-добре за бъдещи пандемии

Европейският съюз ще сътвори своя лична организация за биомедицински проучвания и следващата година ще свика международна здравна среща на високо ниво, в опит да се приготви по-добре за бъдещи пандемии. Това заяви през днешния ден в речта си за положението на съюза председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, представена от международните организации.

Фон дер Лайен сподели, че ще предложи укрепване на Европейската организация по медикаментите и на Европейския център за предварителна защита и надзор на заболяванията, както и основаване на Европейска организация за модерни биомедицински проучвания и разработки, съобщи Българска телеграфна агенция. " И защото това е световна рецесия, би трябвало да научим световни уроци. Ето за какво, дружно с премиера (Джузепе) Конте и италианското председателство на Г-20, ще свикам световна здравна среща на високо ниво следващата година в Италия ", съобщи тя в първата си годишна тирада за положението на съюза, която произнесе в Европейския парламент.

Това ще покаже на европейците, че Европейски Съюз ги пази, акцентира Фон дер Лайен. Първата част от речта на председателката на Европейска комисия беше отдадена на обстановката с пандемията, която по думите ѝ, " не демонстрира наклонност към намаляване ". Фон дер Лайен предожи взаимно създаване и систематизиране на медикаменти в границите на общността и образуване на обща здравна система.

Бюджетът на Европейски Съюз за възобновяване след пандемията към момента не е утвърден от институциите на общността, само че може да бъде употребен за " реализиране на по-добър метод на живот за света през утрешния ден ", сподели председателката на Европейска комисия. Фон дер Лайен прикани за европейски здравен съюз, защото страните членки се оправиха с пандемията от COVID-19 неорганизирано. Трябва да подсигуряваме, че новата стратегия " Европейски Съюз за опазване на здравето " ще устои на тестванията на времето, сподели тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР