Европейският съюз призовава Русия за незабавно и безусловно освобождаване на

...
Европейският съюз призовава Русия за незабавно и безусловно освобождаване на
Коментари Харесай

ЕС призова Русия незабавно да освободи Навални

Европейският съюз приканва Русия " за неотложно и абсолютно освобождение " на Алексей Навални, съобщи ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел, съобщи организация " Фокус ", базирайки се на РИА Новости.

Във вторник Симоновският съд на Москва постанови подмяна на условната присъда на Навални по делото " Ив Роше " с ефикасна. Малко по-късно водещи западни страни, в това число Съединени американски щати, Германия, Франция и Обединеното кралство, приканиха съветските управляващи да освободят Навални. По-рано съветското външно министерство посъветва задграничните политици, коментиращи обстановката с Навални, да зачитат интернационалното право и да се оправят с проблемите в своите страни, отбелязвайки, че изказванията на западните политици по тази тематика са „ като от шаблон “. Кремъл съобщи, че не има намерение да се вслушва в изказвания от чужбина за Навални.

" Европейски Съюз приканва за неотложно и абсолютно освобождение на Навални, както и на жителите и публицистите, които са били арестувани за практикуване на правото им на мирни събрания и независимост на словото ", съобщи Борел в изказване от името на Европейски Съюз.

В документа се споделя, че " Европейски Съюз осъжда решението на съветските управляващи по присъдата на Навални и го смята за недопустимо, защото е политически стимулирано и опонира на интернационалните отговорности на Русия за правата на индивида ". Той също по този начин отбелязва, че Европейският съд по правата на индивида „ към този момент постанови през 2017 година, че присъдата на Навални е случайна и голословна “. Твърденията, че Навални е преследван само поради политическата му активност, бяха опровергани от Европейския съд по правата на индивида: Страсбург не призна политическите претекстове по делото „ Ив Роше “ (жалбата беше по него), макар че присъди обезщетение за домашния арест, които са платени напълно от съветските управляващи, разяснява РИА Новости.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР