Европейският съюз осъди смъртоносната руска бомбардировка на железопътна гара в

...
Европейският съюз осъди смъртоносната руска бомбардировка на железопътна гара в
Коментари Харесай

ЕС осъжда Русия за ракетния терор

Европейският съюз осъди смъртоносната съветска бомбардировка на железопътна гара в Украйна и предизвести, че " отговорните за съветския ракетен гнет ще бъдат държани виновни ".

" Европейски Съюз изрично осъжда следващата отвратителна офанзива на Русия против цивилни жители ", написа в Туитър ръководителят на външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел, до момента в който броят на жертвите от удара в Чаплине набъбна на 25.

The EU strongly condemns another heinous attack by Russia on civilians: in on.

Those responsible for Russian rocket terror will be held accountable.
— Josep Borrell Fontelles (@JosepBorrellF)
Борел не сподели по какъв начин Брюксел има намерение да потърси отговорност от Москва, само че идната седмица той ще бъде хазаин на срещи на министрите на външните работи и защитата на Европейски Съюз в Прага, на които ще бъде разисквана рецесията.

Държавите - членки на Европейския съюз, постановиха редица стопански наказания на Русия през шестте месеца, откогато тя стартира инвазия в Украйна. Много страни от Европейски Съюз доставиха оръжия на Киев.

Но Борел призна, че ще бъде мъчно да се поддържа единна поддръжка за още по-строги ограничения, защото възходящите цени на силата удрят европейските предприятия и консуматори и заплашват да провокират криза.

В Прага той ще предложи Европейски Съюз да обезпечи образование на украинските войски.

Някои членове на Европейски Съюз със сухопътни граници с Русия - Полша, Финландия, Естония, Латвия и Литва - също ще предложат да се забрани на руснаците да получават туристически визи за Европейски Съюз.

Германия и някои други държави-членки обаче не са склонни да одобряват тази мярка, защото се притесняват, че тя ще затрудни търсенето на протекция в Европейски Съюз от съветски дисиденти.

Русия нанесе удар по гара в украинския град Чаплине, в Днепропетровска област.

По данни на украинския държавен железопътен оператор през нощта броят на починалите е повишен до 25 души, в това число две деца, а други 31 са ранени.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР