Европейският съюз официално обвини американския гигант Амазон в нарушаване на

...
Европейският съюз официално обвини американския гигант Амазон в нарушаване на
Коментари Харесай

ЕС обвини Амазон в нарушаване на еврозаконите за конкуренция

Европейският съюз публично упрекна американския колос " Амазон " в нарушение на европейските закони за конкуренция с контрола си на онлайн пазара, осведоми Агенция Франс Прес.

Еврокомисарят по конкуренцията Маргрете Вестагер заяви, че Брюксел е уведомил компанията за позицията си и ще стартира второ публично следствие.

Второто следствие е обвързвано с това дали услугата Prime на " Амазон " и " buy box ", които се появяват на екрана, " изкуствено " насочват клиентите към продавачите, употребявайки логистичната услуга на " Амазон ".

Ние достигнахме до авансово умозаключение, че " Амазон " нелегално злоупотребява с преобладаващата си позиция като снабдител на пазарна услуга в Германия и Франция, написа еврокомисарят в " Туитър " преди конференция.

" Амазон " може да употребява чувствителни данни в огромен мащаб, с цел да се конкурира с по-малките търговци на дребно. Сега " Амазон " би трябвало да отговори, добави тя.

Малко по-късно Вестагер съобщи пред публицисти в Брюксел, че би трябвало да са сигурни, че платформи с двойна роля с пазарна мощност, такива като " Амазон ", не изопачават конкуренцията.

" Амазон " продава свои артикули на клиенти посредством уеб платформите си , само че също разрешава на други търговци да си продават стоките.

Европа упреква онлайн колоса, който направи създателя на " Амазон " Джеф Безос най-богатия човек на планетата, в потребление на данни на клиенти , с цел да се конкурира с клиенти на трети страни.

Вестагер сподели, че " Амазон " има опция да отговори през идващите седмици.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР